kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İşte insanlık
Van'da 600 metrelik uçuruma yuvarlanan şöförü kurtarmak için onlarca kişi inanılmaz insanlık örneği gösterdi ama çabalar yetmedi

Van'da kar nedeniyle 600 metrelik uçuruma yuvarlanan kamyonetin sürücüsünü kurtarmak için akıl almaz bir kurtarma operasyonu yapıldı.

Araca sıkışan sürücüyü uçurumdan yukarı çekmek için el ele tutuşan vatandaşların tüm çabası sürücüyü kurtarmaya yetmedi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Van'a gelmekte olan Firyat Oğuztürk yönetimindeki 65 EV 678 plakalı kamyonet saat 19.00 sıralarırda kente 13 kilometre kala Kurubaş geçidi mevkiinde yolun kaygan olması yüzünden virajı alamayarak yaklaşık 600 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı.

SEDYE İLE YUKARI ÇEKİLDİ
Araçta bulunan Suphi Demir ve Alaattin Kaya uçuruma yuvarlanmakta olan aracın camından dışarı fırlayarak kurtulmayı başardı. Ancak arkadaşları kadar şanslı olmayan 25 yaşındaki sürücü Firyat Öztürk araca sıkışması nedeniyle 600 metre aşağı sürüklendi. Aracın uçuruma gittiğini gören diğer araçlar camdan fırlayan yaralıları kısa sürede yola çıkartmayı başardılar. Ulaşılması çok zor bir yere düşen araca ulaşmak için çok sayıda vatandaş bütün tehlikeleri göze alarak aldı. El ele tutuşarak zincir oluşturan vatandaşların yardımıyla aşağıya inen kişiler sürücü Firyat Oğuztürk'ü sedyeye bağlayarak yukarı çekti. Ancak Oğuztürk'ün çoktan hayatını kaybettiği anlaşıldı. Van Devlet Hastanesine kaldırılan Suphi Demir ve Alaattin Kaya'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Devlet Hastanesine kaldırılan Suphi Demir ve Alaattin Kaya'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır