kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Vicdansız şoför
Van'daki okullarından karne alarak köylerine dönen 24 öğrenciyi çığdan kapanan yolda indiren şoför birinin donarak ölümüne neden oldu

Van İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyan ve önceki gün karnelerini aldıktan sonra yaya olarak köylerine dönmeye çalışan 24 öğrenciden 1'i, tipi ve soğuk hava yüzünden donarak hayatını kaybetti. 23 öğrenci ise son anda kurtarıldı. Öğrencileri yarı yolda indirerek hayatlarını tehlikeye atan, aynı zamanda Karaağaç Köyü muhtarı olan şoför Tayyar Günçekin gözaltına alındı.

Van'da eğitim gördükleri okullarından karnelerini alan Açıkçift köyü öğrencileri, bir minibüs kiralayarak önceki akşam saat 18.00 sıralarında yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta olan köylerinin yolunu tuttu. Ancak öğrencileri taşıyan minibüs, Van-Erciş karoyulunun Karaağaç mevkiinde çığ düşmesi nedeniyle yoluna devam edemedi.

Bir yandan karne almanın sevincini yaşayan çocuklar eve az kaldığını düşünerek, yaya olarak yola devam etmeye karar verdiler. Yaklaşık 8 kilometrelik yolun 5 kilometrelik bölümünü yürüyen çocuklar saat 22.00 olduğu sıralarda tipi ve soğuk karşısında pes etti.

İyice bitkin düşen çocuklardan 7. sınıf öğrencisi Kamuran Türkmen (12) donarak hayatını kaybetti.

HELİKOPTER DEVREDE
Okulu arayarak çocuklarının eve köye gelmek üzere yola çıktıklarını öğrenen Akçift köylüleri arama çalışmalarına başladı. Çocuklardan 18'i velileri tarafından kurtarıldı, 5'i de başka bir köye sığındı.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kapalı yolu açmaya çalışırken, doktorlar telefonla köylülere, donma tehlikesi geçiren çocuklara nasıl ilkyardım yapılacağını anlattı. Durumları ciddi olan 11 çocuğun hastaneye kaldırılması gerektiğinin anlaşılması üzerine, jandarma ekipleri olaya müdahale etti ve helikopterle 11 öğrenci Van Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalender DİKYAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır