kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Gitme İmparator'um
Floransa sokaklarında nabızlar hızlı atıyor. Fatih Terim'in Milan'a gidip gitmemesi ateşli tartışmaların tek konusu. Hepsi sözleşmiş gibi "Bizimle kal" diyor!

Floransa'da sokakta, kahvede, restoranda, dükkanda esnaf yalnızca tek konuyu tartışıyor. Bu sezon sonunda Fatih Terim Fiorentina Teknik Direktörlüğü'nü bırakacak mı bırakmayacak mı?

Koyu Fiorentina taraftarları, Terim'in Milan ile anlaşma yaptığı konusunda yöneticilere kızgın. Ünlü film yapımcısı, Telemontecarlo Televizyonu'nun sahibi ve kulübün başkanı Vittorio Cecchi Gori ile ekibini, Terim'in gitmesi halinde "birinci derecede" sorumlu tutuyorlar.

Koyu Fiorentina taraftarlarının ağırlıklı bulunduğu Floransa Belediye Hali'nde ateşli tartışmalar sürüyor. Kabzımal, tüccar, herkes Terim'le yatıp Terim'le kalkıyor.

'O BİZİM ASLANIMIZ'
Manav Alesiomagri, Terim'in gitmesi konusunda da oldukça hassas olan taraftarlardan biri: "Fiorentina'nın en büyük özelliği verilen sözlerin tutulmasıdır. 2001 sonuna kadar Terim'in bizimle kalması çok önemli bir şeref sözüdür. Türkiye dışında Türk bayrağının dalgalandığı statlar Terim'in Fiorentinası'nın stadıdır. Terim-Fiorentina evliliği ilk başlarda pek ciddiye alınmadı. Ne zaman ki Terim takımı toparladı, o zaman yıldızlaştı. Gori ile Terim'in buluşmasının sonucu umduğumuz gibi olmadı. Floransa şehrinin amblemi aslan kafasıdır. Terim hâlâ bizim aslanımız ancak ona biraz kızgın ve buruğuz. Bundan daha büyük bir aşkı ona kimse veremez."

'ÇOK KISKANDILAR'
Şarküteri sahibi Andrea Digegorio ise sorunun para veya anlaşma olmadığı görüşünde... "Terim geldi Floransalılar'ın gönlünü fethetti. Bunu gören ve onu kıskanan yöneticiler Terim'in başarısını kaldıramadılar, kıskandılar. Günler, aylar geçtikçe Terim, Gori ve ekibinin önüne geçti. Her geçen gün daha da kuvvetlendi, büyüdü. Problem burada.. Bu nedenle onunla ipleri kopartmak istiyorlar. Ancak Başkan Gori bunu yaparsa faturasını çok ağır öder."

'GİDERSE KELEPÇE TAKARIZ'
Atlı Polis Paolo Adreani çok sevdiği Terim'i kazanmak için zor kullanabileceğini söyüyor. Adreani, "Fatih Terim son yıllarda ligden silinen, iddiası kalmayan Fiorentina'yı bugün iddialı ve şampiyonluğa aday bir takım yaptı. Ancak seneye Milan'a gidecek. Ben bir taraftar olarak buna karşıyım. Ama bir polis olarak imparatorun Milan'a gitmemesi için kelepçeyi takmaya hazırım" diyor.

Çok şükür, Terim bereketi
İran'ın Molla rejiminden kaçarak yıllar önce Floransa'ya yerleşen ve burada işportacılık yapan Hassan ünlü futbolcuların formalarını satarak hayatını kazanıyor. Hassan da Fatih Terim fanatiği. Fiorentina'lı Terim'in başarısının ona yansıdığını söylüyor. "Nasıl?" diye sorulduğunda, takımın her maç öncesi ve sonrasında onlarca flama, forma sattığını belirtip ekliyor: "Çok, şükür Terim bereketi.."

Bu iş artık aşk ilişkisine döndü
Antonioni, "Şimdi para ikinci planda, önemli olan duygularımız" dedi

Fiorentina takımının genel direktörü ve eski milli futbolcu Antonioni, "Bu kulüp ve taraftar onu ne pahasına olursa olsun Floransa'da tutmak için gereğini yapacaktır" dedi. Giancarlo Antonioni'ye tek soru sorduk:

* Fatih Terim Fiorentina'da mı kalacak yoksa Milan veya başka bir Avrupa takımına mı teknik direktör olacak?

"Terim artık yalnızca İtalya'nın değil Avrupa'nın en önemli teknik direktörlerinden birisi. Birçok Avrupa takımı bu önemli futbol adamının peşinde. İtalyan takımları da Terim'in adeta ensesine yapışmış durumda. Milan, Barselona ve diğerleri Terim'i Fiorentina'dan adeta çalmak için yarış halindeler."

HIRSI ÖĞRETEN ADAM
Antonioni, Hoca'nın Fiorentina'da kalması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi: "Garantisini verdik. Terim'in Fiorentina'da kalacağı kesin değil. Ben, takımım ve şahsım adına Terim'in Fiorentina'da kalmasını sizden fazla istiyorum. Takıma ve kulübe kazandırdığı başarı, ciddiyet ve hırs herkes tarafından görülüyor, izleniyor. Takım içindeki oyuncular birbirine kenetlendi. Dostluk ve başarma hırsı artık tek gayemiz."

'EVLİLİK GİBİ DÜŞÜNÜN'
Direktör şöyle devam etti: "Terim'e taraftar kilitlenmiş durumda. Artık para önemli değil duygular ve sevgi daha ön planda.. Bu işi 'bir evlilik' gibi düşünmeli. Terim ile sonuna kadar beraberlik.. Her gün ben ve kulübün diğer yöneticileri bu iş için yoğun mesai harcıyoruz. Terim'i ablukaya aldık, biz ona ne kadar yaklaşıyorsak onun da bize o derece yaklaşması gerek. Tekrar ediyorum, para artık ikinci planda, duygular daha önemli."

Açıkla Fatih ne yapacaksın?
Floransa'nın en eski gazetelerinden La Nazione'nin Genel Yayın Müdürü Umberto Cehhi, Terim'i açık olması konusunda uyardı:

"Yıllardır Floransa ve Toscana bölgesinin en eski ve en önemli yayın organı olan La Nazione Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürlüğü'nü yapıyorum. Halkın ve Fiorentina taraftarının neler düşündüğünü, nabzını tutuyoruz. Geçtiğimiz günlerdeki Başkan Cecchi Gori-Terim görüşmesinden önce Floransa halkının yüzde 80'i Terim'in yanındaydı, destekçisiydi."

ÇELİŞKİ YAŞIYOR
Cehhi şöyle devam etti: "500 kadar taraftar görüşmenin yapılacağı gece Cecchi Gori'nin evinin önünde toplandılar. Terim o gece görüşme sonrasında TV ve gazetelere yaptığı açıklamada 'Gori'yle anlaştık' dedi. Ancak ertesi günkü çelişkili açıklamaları işi biraz havada bıraktı. Terim'den beklenen net bir cevap vermesiydi...

Bu belirsizlik ibreyi değiştirdi. Başkan Gori ve Terim yüzde 50-50 sempatiye ulaştılar. Artık Terim karar vermeli, 'Evet önümüzdeki sezon Fiorentina'nın başındayım. Çünkü bu takıma, bu oyunculara ve bu yöneticilere inanıyorum' veya dürüstçe 'Hayır ben bu sezon sonunda ayrılıyorum, ayrılma nedenlerim de şu şu' demeli.. Veya daha da açık olarak 'Patron (Gori) ile anlaşamıyorum' demeli.."

YARIN

* Taraftarlar kahvehanesi İmparator'u değerlendiriyor

* İtalyan futbolcuların gözüyle Fatih Hoca


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır