kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Boğaziçi-ODTÜ efsanesi bitti mi?
İş ilanlarına bakılırsa şirketler, artık ille de "ünlü" üniversitelerden mezunları aramıyor. Onlar için önemli olan yabancı dil hakimiyeti, iyi iletişim, değişik kültürlere açık olmak, takım oyunundaki başarı

Üniversiteye ilk girdiğimiz yıl bizlere, notlarımızı yüksek tutarsak 3'üncü sınıfta iş teklifleri alacağımız söylendi. Ama öyle olmadı. Özel sektör bizim için avantajlı ama orada kendime bir gelecek göremiyorum." Adını vermek istemeyen bu genç, ODTÜ Üniversitesi iktisat bölümü mezunu. Yine aynı bölümden mezun bir arkadaşının anlattıkları da buna benzer. "Şu an çalışmıyorum. Fark ettim ki, öğrenciyken de çok duyardım- torpil çok önemli. Ne bildiğin değil kimi tanıdığın önemli. İş dünyasındaki bu durum beni oldukça karamsar düşünmeye itiyor!"

FARKI YARATAN İNSAN
Bu iki gencin anlattıkları akla ister sitemez "Büyük üniversitelerin tahtı yıkılıyor mu?" sorusunu getiriyor. Eskiden iş ilanlarına 'Boğaziçi, Bilkent ya da ODTÜ mezunları tercih edilir' diye not düşen şirket yetkilileri, artık iş başvurusunda ille bu üniversitelerin mezunlarını aramıyor.

Büyük şirketlere yönetici bulan Amrop International'ın Türkiye yönetim ortağı, headhunter (beyin avcısı) Yeşim Akiş, "Farkı yaratan üniversite değil, insandır" diyor ve ekliyor "İnsanlar artık mezun oldukları okullara göre değil, yeterlilik ve yetkinliklerine göre seçiliyor. İnisyatif alıp yürütebiliyorlar mı? Takım oyununda başarılılar mı? Bu soruların cevapları aranıyor şirketlerce."

21'inci yüzyıla güvenle bakmak isteyen şirketler için en önemli değerin insan kaynakları olduğunu belirten Akiş sosyal aktivitelerin de önemli olduğunu söylüyor. "Elemelerde okuldan çok sosyal aktiviteler ve bu alandaki başarılar dikkate alınıyor. Spor çok önemli mesela. Çünkü spor başarı duygusunu kamçılıyor. Eskiden farkı yaratan makineydi, kurumdu, şirketti. Şimdi ise farkı yaratan insan."

BOĞAZİÇİ DAHA ÖLMEDİ
Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Mezunlar Derneği Başkanı Ali Bülent Okandar ise Boğaziçili kimliğinin önemini yitirmediğini ve mezunlarının işşizlik sorunu yaşamadığını söylüyor.

"Kalifiye olan, iyi olan her zaman tercih edilir" diyen Okandar, "Zaman içinde yaşanan kalite erozyonundan BÜ de nasibini aldı. Ancak her şey eşit oranda kalitesizleştiği için Boğaziçi hâlâ kalite açısından ortalamanın çok üstünde" diyor.

ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Okan Tarhan ise "Şirketler artık ilanlarında üniversite adı belirtmiyorlar ama bizim öğrencilerimizi tarif ediyorlar " diyor ve ekliyor, "ODTÜ mezunları işşizlik sıkıntısı çekmiyor sadece kendilerine en uygun işi bulmakta zorlanıyorlar."

İŞTE YENİ RAKİPLER
* Koç Üniversitesi

* Sabancı Üniversitesi

* Bilgi Üniversitesi

* Yedi Tepe Üniversitesi

* Bilkent Üniversitesi

* Serdar Altıok

BÜ Matematik mezunu
İş bulma stresi yaşamasak da, ekonomik sıkıntı bizim de istediğimiz ücretleri almamızı kesinlikle engelliyor

* Şükran Çakmak

BÜ Makine Müh. öğrencisi
İlanlarda 'BÜ'lüler tercih edilir' cümlesine az rastlanmasının nedeni zor beğeniyor olmamız

Bülent GÜNAL- Nükhet ESEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır