kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Satış baskısı kırılamadı
Satış baskısı kırılamayınca İMKB Ulusal 100 Endeksi haftayı yüzde 5.77 değer kaybıyla 10.743 seviyesinden tamamladı

10.300-11.600 aralığında giderek daralan marjda hareket eden endekste bu sıkışmanın sonuna yaklaşıyoruz

Sıkışma yaşayan İMKB Ulusal 100 Endeksi satış baskısını kıramadı. 11.500 seviyesindeki satıcılı bölge aşılamayınca endeks 10,800 seviyesindeki desteğinin altına kaydı. Geçtiğimiz hafta en düşük 10.617 en yüksek 11.480'i gören endeks, haftayı yüzde 5.77'lik kaybıpla 10.743'den kapattı.

30 hisse senedi haftayı yükselerek tamamlarken 261 hisse senedi değer kaybetti. Hisseler direnç bölgelerinde zorlanınca satıcılar aktif hale geldi.

Önceki hafta mali sektör hisselerinde görülen alım dalgası yerini kâr satışlarına bırakınca endeks yönünü aşağı çevirdi. Ayrıca metal ana sektöründeki hisselerde yaşanan satış baskısının da güçlü olması satışları genele yaydı.

Orta vadeli göstergeler alım pozisyonunu koruyor. Kısa vadeli göstergelerde ise önceki hafta başlayan aşağı dönüş sinyali güçlendi. Fakat göstergelerin henüz aşırı satım bölgelerine gelmediği gözleniyor. Satış baskısı sürüyor.

Endeks kısa vadeli yükselen trendin altına kaydı. Bu hafta 10.300 seviyesindeki orta vadeli destek önemli. Bu seviye kırılırsa bir çok hisse senedinde destek konumunda olan ortalamalar aşağı kırılacak. Bu da satış baskısının artması anlamına geliyor.

10.300-11.600 aralığında giderek daralan marjlarda hareket enden endeks, işlem hacminin de daralması ile sıkışıyor. Ancak bu sıkışmanın sonuna yaklaşıyoruz. 10.300 kırılırsa hareketin yönü aşağı olarak netleşecek. Ancak 11.500'ü aşmaya doğru gelişecek bir hareketlenme alıcıları aktif hale getirecek ve yukarı hareket hızlanacaktır.

Bu hafta endeks düşerken kazandıran hisseleri inceledik. Bu hisseler içerisinde özel durumu olan senetlere baktığımızda Petrol Ofisi'nin gayrimenkul sattığını, Tezsan'ın lojistik işine girdiğini, Turcas'ta ve EGS'lerde hisse satışı olduğunu, Alternatifbank'ta iştirak satışı yapıldığını görüyoruz. Şirketlerdeki bu gelişmeler fiyatlarına da yansıdı.

ZEYNEP AKTAŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır