kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Verhaugen: Avrupa Türkiye'siz yapamaz
Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Verhaugen "Türkiye belki AB'siz yapabilir, ama AB Türkiye'siz yapamaz" diye konuştu

BaŞbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye'nin AB'ye uyum için mevzuatında 4 bini aşkın değişiklik yapması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Davos'ta Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Gunter Verhaugen ve AB Dönem Başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Anna Lindh'in yanı sıra, AB üyesi ülkelerin temsilcileriyle de bir araya geldi. Yılmaz, görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

Bu arada AB üyesi ve aday ülkelerin üst düzey yöneticilerinin temaslarında ilginç anılar da yaşandı. Verhaugen bir toplantıda, Türkiye'nin AB üyeliğini hesaba katmayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Peter Stoyanov karşı Türkiye'yi savundu. Stoyanov, AB'nin ileride de Türkiye'yi hesaba katmadan 27 ülkeden oluşacağını ifade etti. Bunun üzerine söz alan Verhaugen, "Türkiye, AB'siz yapabilir belki, ama AB Türkiye'siz yapamaz" dedi.

Verhaugen Türkiye'nin Nice zirvesindeki bildiriye yönelik tepkisini de haklı bularak, bildirideki yanlış anlamaların resmi tutanaklarda düzeltileceğini de kaydetti.

KARDA YÜRÜYÜŞ
Bu arada Mesut Yılmaz eşi Berna Yılmaz ile birlikte toplantılardan fırsat bulunca karlı Davos sokaklarında yürüyüşe çıktı.

Bu arada Davos ve çevresinde, dünyanın dört bir yanından toplantıları protesto etmek için bir araya gelen binlerce eylemci, güvenlik güçleri ile sık sık çatıştı. Davos'a çıkış için yaklaşık 100 kilometre ötede bulunan Landquart Tren İstasyonu ve otoyolunda, polis barikatı kurularak, tren seferleri iptal edildi, karayoldan da geçişler trafiğe kapatıldı.

Landquart Tren İstasyonu'nda toplanan göstericiler, polisin ihtarlarına rağmen dağılmayınca, arbede yaşandı. Göstericiler daha sonra, bir treni de işgal ettiler. Uzun süren mücadeleden sonra güvenlik güçleri göstericileri bölgeden uzaklaştırabildi. Bu arada Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı izlemek üzere Davos'a gelen TRT ekibi de Landquart'ta gün boyunca mahsur kaldı.

Nuri SEFA ERDEM


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır