kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

"Şey" amazon'da satılacak
Tüm dünyanın iki haftadır konuştuğu ve ne olduğu bilinmeyen "Şey" dünyanın bir numaralı e-ticaret sitelerinden amazon.com'da satılıyor. Mucidi Dean Kamen"in 2002'de ne olduğunu açıklayacağı "Şey"in fiyatı belli değil. Sadece Kamen ve aralarında amazon.com'un sahibi Jeff Bezos'un bulunduğu 6 kişinin bildiği Ginger kod adlı "Şey"in herkesin dünyasını değiştirecek bir buluş olduğu belirtiliyor. Ginger'ın ne olduğunu belirtmeyen site, "Şey"i almak isteyenlerin rezarvasyonlarını kabul ediyor. Fiyatı belli olunca mesajla bilgi vermeyi taahhüt ediyor.

Basket topu kadar tümör çıkarıldı
Brezilya'da 68 yaşındaki bir kadının yumurtalığından basketbol topu büyüklüğünde tümör çıkarıldı. Kanser Hastanesi yetkilileri, dün sabah geçirdiği 2 saatlik ameliyatın ardından Maria Alice Albuquerque adlı hastanın durumunun iyi olduğunu söylediler. Doktorların, 23 kilogram ağırlığındaki tümörü çıkarmak için Albuquerque'nin vücudunda 30 santimetrelik delik açtıkları belirtildi. Tümörün büyüklüğünün hayati organların yer değiştirmesine yol açtığı belirtildi.

Mandela İngiliz ajanı çıktı
İngiliz haberalma teşkilatı MI6'nın eski ajanlarından Richard Tomlinson'un Rusya'da yayınlanan kitabında, Güney Afrika eski lideri Nelson Mandela'nın İngiliz casusu olduğu iddia edildi. Kitaptaki ifadelere göre: Mandela ile MI6 ilişkisi 1950'de başladı. Mandela, 1990'da gittiği Fransa'dan İngiliz askeri helikopteriyle İngiltere'ye geçti. Ülkenin en güneyindeki bir üsse götürüldü. İngiliz gizli servisi yetkilileriyle buluşan Mandela, "gizli görüşmelerde" bulundu.

MIR'in "celladı" yollandı
Rus uydusu MIR'i düşürecek uzay mekiği dün yola çıktı. M1-5 adlı uzay mekiği, MIR'i güney Pasifik'e düşecek rotada dünyanın atmosferine doğru itecek ve 1 buçuk saat sürecek son yolculuğuna uğurlayacak. 15 yıldır yörüngede bulunan MIR'in, arıza masraflarının artması ve artık güvenli olmaması nedeniyle 6 Mart'ta Pasifik Okyanusu'na düşürülmesi planlanıyor. Rus Savunma Bakanlığı, MIR'in bir kentin üzerine düşebileceği konusundaki endişeleri gidermek için bir açıklama yaptı. Bakanlık yetkilileri, "MIR, Avustralya ve Şili arasında bir bölgede okyanusa düşecek" dedi.

Amerika İsrail'e Patriot gönderdi
Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon kaynakları, bölgede tansiyonun artması üzerine İsrail'e Partiot bataryaları gönderildiğini söyledi. Irak birliklerinin Suriye sınırına doğru harekete geçtiğinin tespit edildiği, bu nedenle de Pentagon'un İsrail'e yönelik bir saldırı hazırlığından endişelendiği ifade ediliyor. Ayrıca Amerika'nın Almanya ve İtalya'daki birliklerinin de alarma geçirildiği belirtiliyor. Pentagon yetkilileri, Patriot füzeleri bataryalarının, "Juniper Cobra" adı altında 8 Şubat'ta İsrail'le ortak olarak düzenlenen tatbikata katılacağını açıkladı. Öte yandan İsrail gazetesi Kol Ha Ir, İsrail komandolarının, olası Filistin işgaline karşı Amerikan deniz komandoları tarafından eğitildiğini, anti-terörist tatbikat düzenlediklerini iddia etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır