kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Clinton'a bücür oyunu
4 İngiliz bücür, yolladıkları tehdit mailleriyle ABD eski Başkanı Clinton'a Noel ve yılbaşını zehir etti. Devreye giren FBI, olayı 1 ayda çözebildi

Bill Clinton ve eşi Hillary, Beyaz Saray'dan ayrılmalarına sayılı günler kala tüm dünyadan tebrik ve veda mailleri alıyordu. Ancak bunlardan biri, Clintonlar'a gergin günler yaşattı. Mailde, "Sayın Başkan, senin ve eşinin Noel'ini kutlarız. Ancak 24 saat içinde 1 milyon dolar göndermezsen Beyaz Saray havaya uçacak" yazıyordu. Mail, derhal Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'a gösterildi.

Bunun ciddi bir terörist tehdit olma ihtimalini değerlendiren ajanlar, Clintonlar etrafındaki güvenlik önlemlerini artırdı. Beyaz Saray, Noel günü didik didik arandı. Ertesi gün aynı adresten gelen yeni bir mail ise, olayın ardında terörist Usame bin Ladin olabileceği ihtimalini dahi akla getirdi. Mail'de şöyle yazıyordu: "Sayın Başkan, parayı alamadık. Fidye 2 Milyon dolara yükseldi. 12 saat içinde göndermezsen bir patlama da Teksas'ta olacak"... Bunun üzerine FBI ve Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA harekete geçti.

"TERÖRİSTLER BULUNDU"
Kırmızı alarm verildi. Elektronik posta, İngiltere'den geliyordu. CIA, İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI6'yı aradı. Bir aylık takip sonuında mailin, Buckinghamshire bölgesindeki Thorpe House adlı özel okuldan gönderildiği ortaya çıktı. Okul müdürü Anthony Lock tutuklandı. Ancak Clinton'ı tehdit eden "teröristler", 4 afacandı... 9-11 yaşlarındaki öğrencileri, FBI ve MI6 sorguya çekti. Çocuklar, şaka amacındaydı. Ancak "eşek" şakası FBI'ya 250 bin dolara patladı. Adları açıklanmayan öğrenciler, müdürleri "liderlere yılbaşı maili gönderebilirsiniz" deyince onun gözetiminde Clintonlar'a "normal" bir mail gönderdi. Müdür odadan çıkar çıkmaz aynı mailin altına tehdit sözleri yazdıkları anlaşıldı.. Okul, 4 öğrenciye disiplin cezası ve 1 yıl internet kullanma yasağı verdi.

1-Clinton, her sabah olduğu gibi yine köpeği Buddy'yi topla oynamak üzere dışarı çıkardı. Biraz sevdi ve sonra topu fırlattı.

2-wBuddy, hızla fırladı. Topu buldu. Ve aynı hızla koşup Clinton'ın üzerine atladı. Başkan Clinton dengesini kaybetti.

3-Arkasındaki otomobile çarpıp düşen Clinton'ın yardımına korumaları yetişti. O ise olayın şaşkınlığındaydı.

Köpeği Buddy Clinton'ı tuş etti
Amerİka eski Başkanı Bill Clinton, köpeği Buddy'nin gazabına uğradı... 20 Ocak'ta New York'un Chappaqua semtindeki evine taşınan Clinton, eşi senatör Hillary'nin Washington'da olması nedeyle sabahlarını köpeği Buddy ile oynayarak geçiriyor. Ancak dün hiç de istediği gibi geçmedi. Çünkü Buddy, hiç beklemediği anda Clinton'ın kucağına atladı.

Ve olan oldu. Clinton yere kapaklandı. Gazeteciler de bu anı ölümsüzleştirdi. Üzerinde spor giysileriyle şov yapmak isterken yaşanan bu "skandal" karşısında kahkalarla gülen Clinton ise patlayan onlarca flaşın arasında " Beyler, yine iyi bir kare yakaladınız. Buddy 8 yıllık Başkanlık dönemimde dahi beni hiç yere düşürmemişti" dedi.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır