kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Ehl-i keyiflere lezzet rehberi
Yemekten zevk alan ve her þeyin en iyisini, en lezzetlisini yemek isteyenler için Ýstanbul'un mini rehberini hazýrladýk.

Bilinen restoranlardan ziyade mekânýn 'spesiyalitesine' göre seçilen bir liste bu

Yemek yemek bazýlarýna göre yalnýzca karýn doyurmak, bazýlarýna göreyse bir sanat. Yediðinden zevk almak saðlýk; neyi, nerede yiyeceðini bilmek ise ehl-i keyifliðin bir göstergesi. Yemeði sevenler için küçük bir araþtýrma yaptýk. Tabii bu arada biraz kilo da aldýk ama önümüzdeki haftalarda vereceðimiz nerede, ne kadar kilo verilir rehberi ile bunu dengelemeye çalýþacaðýz...

e Tribeca'daki dondurmalý brownie, insaný kilo alacaðý için mutlu edecek kadar güzel. Yeniköy, Niþantaþý ve Ankara'da þubeleri var.

Niþantaþý-Akkavak sokaktaki Kantin, saðlýklý ve deðiþik yemekleriyle özellikle sebze sevenlerin mutlaka uðramasý gereken bir mekân. Patlýcanlý böreði, buðday salatasý insana kendini "fit" hissettirecek kadar saðlýklý ve lezzetli. Þeftalili ýslak kekinin lezzeti ise damaðýnýzda kalýyor... Kantin Niþantaþý'ndaki pek çok cafe'nin aksine akþam yemeði servisi de veriyor.

Teþvikiye Hüsrev Gerede caddesinin baþýndaki Filibe, gerek salatalar (özellikle de susamlý tavuklu salatasý) gerekse krepler konusunda en az ana yemeði köfte kadar iddialý. Salatalar insaný týka basa doyuracak kadar kallavi, servis ise insana kendini özel hissettirecek kadar özenli. Çikolatalý ve limonlu cheesecake ile profiterolü ise tatlý sevmeyeni bile baþtan çýkaracak kadar güzel.

Anadolu yakasýnda, Kazasker'deki Aþgana, Kayseri Mutfaðý'nýn birbirinden güzel yemeklerini tatmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken bir mekân. Özellikle sucuk içi, sarma dolma ve tahinli çörek yemeden çýkýlmamalý.

Yine Anadolu yakasýnda Maltepe sahil yolu üzerindeki Ayýþýðý, ayrým yapmadan tüm balýk mezelerinden tatmanýz gereken bir adres. Birbirinden deðiþik, lezzetli mezelerin hemen hepsi deniz mahsullerinden yapýlýyor. Kalamar dolmasý þiddetle tavsiye edilir.

Anadolu Yakasý demiþken Altýntepe'deki Balýkçý'da hurma tatlýsý, Salacak'taki Kýz Kulesi Deniz Restaurant'taki denizmahsulleri krep de mutlaka tadýlmalý... Hatta bununla kalmayýp, ifrada kaçýlmalý...

Niþantaþý-Mezzaluna iyi pizza yemek isteyenler için en doðru adres. Ýtalyan Mutfaðý'nýn Ýtalya'da bile bulamayacaðýnýz lezzetlerini Mezzaluna'da bulabilirsiniz. Caddebostan'daki Il Padrino da yýllardýr Ýtalyan yemeklerinin en kalitelisini sunuyor.

Yeniköy'deki Passion, özenle hazýrlanan yemekleri kadar "Annemin Mutfaðý" bölümünde yer alan nostaljik meze, tatlý ve yemekleriyle de her damak zevkine uygun yemekler sunan bir mekân. Ancak yemeðinizi sipariþ etmeden önce sahibi Elvan Haným'dan yardým istemenizde fayda var. Hiç tatmadýðýnýz lezzetleri tanýmak için bu iyi bir fýrsat olacaktýr.

Beyoðlu'nda mekân çok ama yemekler genellikle özensiz... Bu raðmen Kaktüs'ün mönüsü hiçbir zaman üzmez; Tukan'ýn özel omletini de kendi yaptýklarý zeytinli ekmekle denemelisiniz.

Niþantaþý'nýn yenilerinden So Cafe, hem mekân olarak hem de lezzet olarak sizi hayal kýrýklýðýna uðratmayacak adreslerden biri. Baþlangýç olarak fesleðen soslu ýzgara hellim peyniri, ana yemek olarak patates kroket ve mevsim sebzeleri ile servis edilen tane biberli mantar soslu, ýzgarada piþmiþ dana bonfile, ýspanak yataðýndaki somon ýzgara mutlaka yenilmesi gerekenlerden.

Kuruçeþme'deki Pafuli'de Karadeniz yemeklerinin en güzel örneklerini bulabilirsiniz. Hangi yemeði yerseniz yiyin, kendinizi Karadenizli gibi hissedebilirsiniz. Kimbilir, belki de öylesinizdir?

CafŽ Latte'nin enginar salatasý ve her türlü ýzgarasý hem öðle hem de akþam yemekleri için çok uygun. Latte'ye gidip de latte içmemek olmaz. Yemeðin üstüne þöyle güzel bir keyif için ideal.

Teþvikiye Atiye'de yiyeceðiniz beðendili her þeyi beðeneceðinize eminiz. Ama illâ bir yemek adý derseniz, biz de "Beðendili kiremitte köfte"yi mutlaka deneyin deriz. Üstelik Atiye'de yemekten önce bir aperitif içip, yemekten sonra da sohbete ve eðlenceye devam edebilirsiniz.

Yasemin K. Þahinkaya


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr