kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
All star heyecanı sardı
Batı'nın üç silahşörleri Portland, Sacramento ve Lakers kapışacak.

Doğu'da ise New York var. Ama şimdi herkes 11 Şubat'taki All Star maçına odaklandı

Basketbolün mabedi NBA'de 'play-off' heyecanının başlamasına daha vakit varken, gözler 11 Şubat'ta Washington'da yapılacak 'all-star' maçına çevrildi. 14 Ocak'ta sona eren ve ABD'nin dört bir yanından oyların kullanıldığı oylama sonucunda bu sene en çok oyu Toronto Raptors'ın yıldızı Vince Carter aldı. 27 Ocak'ta ilk beş başlayacak oyuncuların açıklanmasının ardından, diğer oyuncular da NBA'deki 29 koç tarafından 30 Ocak'ta seçilecek. Sonuçlara göre ilk beşler şöyle:

*Doğu Konferansı: Vince Carter (Toronto), Latrell Sprewell (New York), Allen Iverson (Philadelphia), Tracy McGrady (Orlando), Theo Ratliff (Philadelphia).

* Batı Konferansı: Chris Webber (Sacramento), Kevin Garnett (Minnesota), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Jason Kidd (Phoenix), Shaquille O'Neal (LA Lakers).

Batı Konferansı'nda Grant Hill (Orlando) ve Alonzo Mourning (Miami) sakatlıkları nedeniyle, oy da almalarına karşın, oynayamayacaklar. Doğu Konferansı'nın koçluğunu Philadelphia'yı çalıştıran Larry Brown'ın yapacağı kesinleşti. Ancak Batı'da, geçen yıl bu görevi aldığı için bu yıl yapamayacak olan Lakers koçu Phil Jackson'un dışında dört koç var. 28 Ocak'ta en iyi galibiyet yüzdesine sahip olan kazanacak.

Normal sezonun yarısına geldiğimiz şu günlerde en çok konuşulan iki takım Portland ve New York. NY Knicks, Detroit maçı öncesi, rakiplerini üstüste 100 sayının altında tutuğu maç sayısını 31'e çıkarmıştı. Bu aynı zamanda bir NBA rekoru. Eski rekor 28 maç ile 46 yıl öncesine ve Fort Wayne Pistons takımına aitti. Son 14 maçında 13 galibiyet elde eden Portland ise galibiyet yüzdesi olarak Batı Konferansı'nın en başarılı takımı şu anda. Philadelphia, hâlâ daha ligin bu açıdan en başarılı takımı gibi gözükse de, bu üstünlüklerini daha ne kadar muhafaza edebilirler bilinmez... Ligde Doğu Konferansı takımlarından yalnızca üçü Batı takımlarıyla oynadıkları maçlarda galibiyet sayılarını yenilgiden fazla tutabilmişler: New York, Philadelphia ve Miami...

Son bir söz de Los Angeles'da yayılan bir söylentiyle ilgili. Kobe Bryant ve Shaquille O'Neal'in takım içinde iyiden iyiye didişmeleri su yüzüne çıkmışken, Kobe'nin Michael Jordan ile konuştuğu söyleniyor! Yeni bir efsanenin doğuşuna tanıklık edebiliriz yakında.

TİMUR POYRAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır