kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli şeyler
Elinin hamuruyla

Futbolseverlere, hatta futbolsever kadınlara duyurulur... 27 Ocak, Cumartesi günü Bayanlar Futbol Ligi başlıyor. İstanbul'un semtlerinden birinde oynanacak maçı kaçırmamak için bu konuyla yakından ilgilenmemiz ve her gün gazetelerin spor sayfalarını karıştırmamız gerekecek. Hani nerede ve saat kaçta olacakmış, onu öğrenmek için. Ama ilk gün destek verebilmek için bu kadarını yapmak çok zor değil herhalde, değil mi?

SİZ GİTMEZSENİZ BEN GİDERİM
Şimdi vereceğim tüyoyu hayatta yazmaz ve kendi şansımı arttırırdım ama içim elvermedi. Belki sizler de şöyle bir Amerika seyahati yapmak ve çeşit çeşit konsere gitmek için can atıyorsunuzdur. Umarım bira sevenlerdensiniz. Özellikle de Miller'ı. Çünkü eğer bir Miller Genuine Draft kapağını P.K. 210 Levent 80622 İstanbul adresine gönderirseniz 28 Mayıs Ğ 3 Haziran tarihleri arasında Amerika'ya gidebilirsiniz. Üstelik sadece Amerika'ya gitmekle kalmaz pek çok etkinliğe de katılma şansını bulabilirsiniz. Benden söylemesi, siz gitmezseniz ben seve seve biraları içer, üzerine de bir Amerika seyahati yapabilirim.

ACAYİP ÇANTALAR
Şöyle üzerinde markası yazan (tabii marka iyiyse) bir gömlekle ya da tişörtle dolaşmak güzel oluyor da, Louis Vuitton işi biraz abartmış. Tutmuş bütün çantalarının üzerine kocaman kocaman ismini yazmış. Eğer bunu görgüsüzlük addedenlerdenseniz önümüzdeki aylarda Louis Vuitton'un önünden bile geçmeyeceksiniz. Ama yok ben bu markadan vazgeçemem diyorsanız, eliniz mahkum biraz acayip çantalar kullanacaksınız. Gerçi değişiklik yapmakta her zaman fayda vardır. Canım zaten hiç mi annenizin çantasını pastellerle boyamadınız?

KAFASI KARIŞIK
Paris'te Son Tango isimli filmi hatırlıyor musunuz? Marlon Brando ve Maria Schneider'in başrollerini paylaştığı bu unutulmaz film, ilk kez 22 Ocak 1973'te gösterime girmişti. Şimdi hemen bir yerlerden bu filmin DVD'sini ya da video kasedini bulmak gerekiyor. Hazır havalar da bir felaketken evde oturup nostalji sineması yapmak fena olmaz. Marlon Brando zamanında bu filmi şöyle yorumlamış: "Bu filmin ne üzerine olduğunu bilmiyorum. Hakkında çok şey söylendi, uyduruldu. Bence hepsi Bernardo Bertolucci'nin psikanaliz yaklaşımı. Bilmiyorum. Sanırım onun da kafası karıştı."!

ARİF'İN TAKVİM
22 Ocak Pazartesi: St. Petersburg'da Kanlı Pazar (1905).

23 Ocak Salı: İstanbul'da iki sokağa Piyerloti ve Klodfarer adları verildi (1922).

24 Ocak Çarşamba: Uğur Mumcu öldürüldü (1993). California'da altın bulundu (1848).

25 Ocak Perşembe: Bakanlar Kurulu, 2932 sayılı yasayı yürürlükten kaldırarak 'Kürtçe konuşma ve şarkı söylemeyi' serbest bıraktı (1991). Yazar Virginia Woolf doğdu (1882).

26 Ocak Cuma: Concord uçağı ilk seferine çıktı (1976).

27 Ocak Cumartesi: Osmanlı Devleti'nin kuruluşu (1212). Wolfgang Amadeus Mozart doğdu (1756). Radyolarımızda ilk reklam yayınlandı (1951).

28 Ocak Pazar: THY, iç hat seferlerinde sigara içmeyi yasakladı (1988).

(Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. / Arif Takvimi)

Aslı E. Perker

aslipeker@yahoo.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır