kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nokia
MURAT BİRSEL(mbirsel@sabah.com.tr )


Şu hikâyenin güzelliğine bakın!

Onu buldum, bir mesaj yolladım.

Mesajımda neler ilettiğim, bana yolladığı cevaptan anlaşılıyor...

Ekrem'in "Sen kimsin" soruma cevabını yayınlarken, gelecekteki Türkiye'nin pırıltısını da hissedeceğinizi düşünüyorum...

Merhabalar,

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim,

14 Ekim 1980 Bornova, İzmir doğumluyum. Ama hayatımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. İlk defa babam, ilkokul beşte, oyun oynamamız için Commodore 64 almıştı ve ben oyundan ziyade "commodore basic", çok ilkel bir programlama diliyle ilgilendim.

Sonraları orta ikideyken ilk PC ile tanıştım. O zamanın en iyisi olan 386'lar ile gwbasic ve sonra sırasıyla qbasic ve pascal ile ilgilenmeye başladım.

Lise ikide bir antivirüs programı "CCFILES" yaptım. 18.000 tane anti-virüs'ü bulabilecek güçteydi. Ama şimdinin Norton Antivirüs vs. gibi antivirüs programlarıyla yarışacak kalitede değildi. Buna rağmen o dönemde İspanya'dan bir bilgisayar dergisi programımı dergilerinde yayımladı.

1999 yılına kadar neredeyse hep DOS ortamında programlar yaptım.

Ve 1999 yılında, Visual Basic 3 öğrendim ve Windows altında uygulamalar yapmaya başladım.

Geleyim son yaptığım Hızlandırma Programına... (Şimdi anlatacak... Bu program dünya çapında olay oldu, zaten ben de Ekrem'i oradan yakaladım. MB)

Mayıs 2000 tarihinde, Ankara'da evimde internette gezinirken kendi kendime bu internetim niye yavaş diye düşündüm. Ve download sitelerinde, "Hızlandıran bir progaram var mı" diye dolaşmaya başladım. Epey bir program buldum.

Kimisi daha da yavaşlattı, kimisi hızlandırdı. Derken dedim, "Ya benim neyim eksik, bunun mantığını öğreneyim daha iyisini ben yapayım." Ve 29 Mayıs 2000 tarihinde BeFaster v1.0'ı sistem aracılığıyla piyasaya sürdüm. Çok acemice ve zor kullanılan bir program olmuştu. Yani yardım dosyaları, görünümü vs. şimdi baktığım zaman güldüğüm bir şekildeydi. Ve de 20 dolar satış fiyatı koymuştum. Program sadece 10 defa çalışabiliyordu. Daha fazla çalıştırmaları için satın almaları gerekiyordu. Kullanıcılara bir baktım ki... Programı kullanıp net'ini hızlandıran bir kişi programı siliyordu. Ve satın almıyordu.

Bir-iki düzeltmeden sonra version 2.1'i piyasaya sundum. Bu sefer Shareit isimli bir şirket ile anlaştım. Benim yerime programı 20 dolara satıyor, 3 dolar komisyon alıyordu. Ve ilk ayın sonunda toplam elime geçen para 96 dolar olmuştu.

Bankalardan kesintilerden sonra bana kalan 96 ile memnun olmadım ve program üzerinde yoğunlaştım.

Artık programım tüm Windows'ları destekliyordu. AOL'i destekliyordu, Symantec'in PcAnyWhere'ini destekliyordu... ZDNET bu artılara bakarak programıma "5 Stars" verdi. Programa Ping-tool denen bir özellik eklemiştim.

Ve bu özelliği sayesinde bağlantı kopmalarını da önlüyordu.

Derken o dönemde ayda 400 dolar üzeri gelirim olmuştu. v2.3 ile birlikte programım 23 dolardan satılıyordu. Ve (tecrübeden ders aldım) programı, kişi satın almayıp uninstall ederse internet bağlantısı tekrar eski -yavaş- haline dönüyordu. Bu sayede satışlar attı.

Ve v2.4'ü 14 Ekim 2000'de (doğum günüm) piyasaya sürdüm. Birçok istek gelmişti, ben de bunları ekledim. Artık program daha çok hızlandırıyordu. Sizin de dediğiniz gibi böyle dünyanın yüklediği ve satın aldığı program warez, crack sitelerinin eline düşmüştü. İnsanlar korsan kullanıcı adı ve şifreleri bu tür sitelerden yükleyip programımı satın almıyorlardı.

Ben de bunu düşünerek 2.4'e kendini kontrol etme özelliği ekledim. Ve birisi programı kırarsa ben buradan Befaster'a talimat veriyorum. Programı kıran kişi o kullanıcı ismi ile kullanamıyor. Bu sayede Befaster'ı kıran kişiler de satın almaya başladı. Ve aylık 1000 dolar üzeri bir getirisi olmaya başladı. 27 farklı ülkeden 50 binin üzerinde kişinin bu programı bilgisayarına yüklemesiyle hem satıştan hem yüklemeden dolayı para kazanmaya başladım.

Şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF, İktisat Bölümünde okumaktayım. Üniversite eğitimimi aldıktan sonra bilgisayar ile ilgili bir iş yapmayı düşünüyorum. İdealim bilgisayar ve programcılık konusunda en iyilerden birisi olmak.

Takdirinizden dolayı tekrar teşekkür ederim. Çünkü Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden programım ile ilgili medyadan destek gelmiş olmasına rağmen, Türkiye'den ilk defa siz bu konuyu dile getireceksiniz.

www.ekremdeniz.com sitesini incelemenizi veya http://befaster.ekremdeniz.com'u inceleyip, programın aldığı ödülleri (download bölümünde) ve hakkındaki yorumları (Features) bölümünde bulabilirsiniz.

Ekrem Deniz,

www.ekremdeniz.com

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır