kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Cimbom'a pekiyi
Hagi, Popescu, Suat, K.Hakan'sız Cimbom, Sturm Graz'ı ezdi. Gol yağmurunu Jardel başlattı, Ümit (pen), Ahmet ve Faruk'la fark geldi. 2 asist yapan Ergün müthiş oynadı

Futbolu özleyen Türkiye'ye önce Kanarya Adaları'ndan sonra da Antalya'dan kısa pasajlar sunan G.Saray, dün de Ali Sami Yen'deydi. Beyaz cama köle olan Türk futbolunun bir bakıma unutulmaması için mücadele eden G.Saray, sahaya as futbolcularının büyük bir bölümünden yoksun çıktı. Rakip bu sezon kardeş takımlıktan, kan kardeşliğe terfi eden Sturm Graz'dı. Herkes Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi maçın son 5 dakikasanın oynanıp, oynanmayacağını merak ederken sarı-kırmızılılar Jardel ile şöyle bir yokladılar Avusturyalılar'ın kalesini. 12'de Hasan, 20'de de Jardel tekrardan birer yoklama macunu çektiler Sturm kalesine.

Jardel bağıra bağıra attı
Sahada golün gölgesi gibi dolaşan Jardel 37. dakikada kendisini unutturdu, sonra da sağ voleyi patlattı. Bu kez kaleciyi geçemedi. 41'de gölge değil gerçekliğini gösterdi Brezilyalı futbolcu. Sturm Graz Hasan, Jardel, Ergün üçgenine teslim oldu ve Jardel kendi hazırladığı atakta bağıra bağıra golü attı: 1-0.

Maçın ilk yarısı böyle bitecek derken, önce Okan'a bir dirsek atan Prilasnig, hızını alamadı bir de Bülent'e hayatının ilk penaltısını yaptırtma fırsatını verdi. Penaltıyı atmak için 4 futbolcu birbiriyle yarıştı, Lucescu'nun kesin emriyle, cezayı Ümit kesti: 2-0. Antalya'yı sakin geçen G.Saray Okan'ın rakibinden dirsek yemesiyle biraz gerildi ama olaylar fazla büyümeden önlendi. Maçın en ilginç notlarından biri de basın tribününün önünde konuşlanan Hagi'nin Fatih'e yönelik, "İleri Fatih, git Fatih" serzenişleriydi.

Futbol hiç değişmedi
G.Saray ikinci yarıya futbolu değiştirmeden futbolcu değiştirerek başladı. İkinci 45 dakika da tam bir futbol şova döndü. Önce Emre, sonra Vedat 50'li dakikaların başında inanılması çok zor goller kaçırdılar. Ama Ahmet 55. dakikada öyle bir gol attı ki, basın tribününden bile alkış aldı. Genç Faruk da maç biterken, attığı güzel golle hem farkı açtı, hem de kendisini gösterdi.

Karşılaşmanın yıldızı ise hiç kuşkusuz iki gol attırıp, ayağına gelen her golü olumlu kullanan Ergün olurken, Jardel yine golünü attı, fırsatını bulduğunda da futbol cambazlığına soyunup, tribünlere ufak bir gösteri yaptı.

Sturm Graz G.Saray gibi Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkmayı başarmış bir takım. Ama gelin görün ki G.Saray kalesine ilk şutlarını 32. dakika çektiler. Kaleyi bulan ilk toplarında da 65. dakikada golü buldular. Teknik direktör Lucescu sahaya çıkarttığı 19 futbolcuyu da deneyerek, ikinci yarı öncesi takıma son bir quiz (sınav) yaptı.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır