kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Aklın yolu bir
Yeni şartnameye göre, yayın hakkını alan kuruluş, hakkını kafasına göre devredemeyecek. Devir hakkını alacak kuruluşun mutlaka RTÜK tarafından tanınmış olması gerekiyor

Futbol Federasyonu, naklen yayın ihalesi konusunda kendisine gelen uyarıları dikkate aldı ve şartnameye ek maddeler koyarak yayınların yurt dışından Türkiye aleyhine propaganda yapan kuruluşlara gitmesinin önüne geçti.

Yeniden şekil verilen şartnamenin esaslarına göre, yayın hakkını elde eden kuruluş, devir hakkını kullanmadan önce Federasyon ve RTÜK'ten onay alacak. Öncelikle devir yapılacak kuruluşun şifreli kanal olmasına, ayrıca RTÜK tarafından tanınan ve yayın esasları Türk örf, adet ve geleneklerine uygun bir kanal olmasına dikkat edilecek. Devir hakkı verdiği kanalın milli güvenliğe ters yayın yapmamasına dikkat edilecek.

Teleon'dan tedbir atağı
Futbol Federasyonu yetkilileri, şartname hazırlanırken bu tür noktalara dikkat edildiğini, RTÜK'ten de görüş alındığını vurgulayarak, "Devir de olsa o haftaki karşılaşma için yayın hakkını alan kanal, bizden naklen yayın yetki belgesini almak zorundadır" ifadesini kullandılar. Her maçın farklı kanallardan yayınının ortaya çıkmasıyla önceki gün Federasyon'a bir İtalyan, bir de İngiliz firmasından teklif geldiği öğrenildi. Teleon, Ankara'da bir mahkeme kararı çıkararak teminat mektubunun bozdurulmaması için tedbir koydurdu.

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır