kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Bufalo'da 20 gözaltı daha
Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı tarafından yürütülen "Bufalo" operasyonu çerçevesinde aralarında üst düzey görevlilerinde bulunduğu 20 bürokrat gözaltına alındı.

Gözaltına alınan bürokratlar arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Mehmet Demirel, Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürü eski Yardımcısı İsmail Mert ile Tarım Bakanlığı Mersin İl Müdürü Zafer Nergis de bulunuyor.

Bufalo soruşturmasını yürüten Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılarslan'ın yeni delillere ulaşması üzerine aralarında üst düzey görevlilerinde bulunduğu bazı bürokratların kaçak et skandalına karıştıkları belirlendi. Bu tesbitin üzerine Savcı Kızılarslan, yolsuzluğa adı karışan bürokratların gözaltına alınması talimatı verdi. Ankara ve Mersin'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda aralarında Mersin Serbest Bölge görevlilerinde bulunduğu toplam 20 bürokrat polis tarafından gözaltına alındı.

Bürokratlara yönelik operasyondan önce telefon dinleme gibi teknik takip yöntemlerinin de kullanıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan bürokratların 4422 sayılı "Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele kanununa muhalefet suçlaması ile sorgulandıkları bildirildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır