kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Vekil eşlerinin dolmalı günü
Ömer İzgi'nin eşi vekil eşlerini çay partisinde ağırladı. İkramları kendi elleriyle hazırlayan Aysel İzgi'nin gününe Rahşan Hanım da katıldı

Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin eşi Aysel İzgi, milletvekili eşlerine önceki gün, çay partisi verdi. Bayan İzgi'nin kendi elleriyle yaptığı zeytinyağlı dolmanın ikram edildiği çay partisine, DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit de katıldı. Rahşan Ecevit'in en son DSP'nin kuruluşu sırasında bu tür bir çay partisine katıldığı öğrenildi.

YILLARDAN SONRA...
Çay partisinde yaklaşık 2.5 saat kalan Rahşan Ecevit, yoğun çalışmalarından dolayı yıllardır bu tür davetlere katılamadığını ve milletvekili eşleriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Aysel İzgi de, Rahşan Ecevit'in davetini kabul edip, evine gelmesinden çok memnun olduğunu dile getirdi. Rahşan Ecevit'le birlikte çay partisine bayan milletvekilleri ile, Kültür Bakanı İstemihan Talay ve Maliye Bakanı Sümer Oral'ın eşleri de katıldı. Bayan milletvekillerinin eşleri ise davet edilmedikleri için partiye katılmadılar.

OKKAN'A ÜZÜLDÜLER
İzgi'nin çay partisine katılan toplam 32 milletvekili eşinin bulunduğu davete, FP Milletvekili Nazlı Ilıcak ile ANAP Milletvekili Işılay Saygın da yer aldı. Saygın, "Çok güzel bir buluşma. Çok iyi bir iş yaptınız" diyerek İzgi'ye teşekkür ederken Ilıcak, bu toplantıların sık sık tekrarını istedi.

Şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın cenaze törenini de televizyondan izleyen milletvekili eşleri, üzüntülerini dile getirip, "Zırhlı araç neden verilmemiş" eleştirisinde bulundular.

Aysel İzgi, çay partisinde kendi elleriyle yaptığı menüyü ikram etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de övgüyle söz etttiği zeytinyağı dolma yapmayı da ihmal etmedi. Aysel İzgi, lojmanlarda oturdukları sokaklara göre bölümlere ayırdığı milletvekili eşlerine, çay partisi vermeye devam edecek.

Geleneği Rahşan Hanım başlattı
GAZETECİ Mehmet Çetingüleç'in kaleme aldığı Rahşan isimli kitapta, Rahşan Ecevit ve çay partileri hakkındaki düşüncesi şöyle anlatılıyor: "Bülent Ecevit CHP Genel Sekreteriydi. Partiye gelir yaratmak için çaba sarf ederken, partideki çelişkileri gözleyen Rahşan Hanım, giderek halktan kopuk, aristokrat bir yapının egemen olmaya başladığını gördü. Rahşan Hanım, bu çelişkiye de el attı. Balolar durduruldu, çay partisi dönemi başladı. Çabalarının sonunda CHP'nin organizasyonları kürklü, kabarık saçlı hanımları değil, salon toplantılarıyla ilk kez tanışan yoksul kesimleri eğlendirmeye başladı. Konuklara çay ve pasta ikram edildi, çekilişler yapılıp sabun, diş fırçası gibi hediyeler dağıtıldı. Baloların yerini tamamen çay partileri aldı."

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır