kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Türkmenbaşı bile yağcılardan bıktı
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov, sürekli kendisiyle ilgili haber yapan, ekranın sağ üstünde logosunu kullanan devlet televizyonu ile kendi sevdiği türküleri yayınlayan devlet radyosuna verdi veriştirdi...

İngiliz BBC Televizyonu'nun haberine göre, Türkmenbaşı olarak bilinen Niyazov, medya mensuplarını başkanlık konutunda toplayarak yağcılıklarından dolayı ufak bir fırça çekti!

Özellikle devlet televizyonu yayındayken, ekranın sol üstünde yer alan Türkmenbaşı'nın logosunun acilen kaldırılmasını istedi. Bronzdan oluşan bu logoda Türkmenbaşı'nın yüzü gözüküyor. Televizyon yöneticilerine bağıran Türkmenbaşı, "Bu logoya hiç gerek yok, acilen kaldırın" diye talimat verdi.

HALK BIKMIŞ OLABİLİR
Türkmenbaşı'nın hışmına radyo yöneticileri de uğradı. Yöneticilere dönen Türkmenbaşı, "Yeter artık. Sürekli olarak benim sevdiğim ya da benimle ilgili türküler yayınlıyorsunuz. Halk bıkmış olabilir bundan" diye yağcılığın artık sınırları aştığını dile getirdi.

Medyada artık kendisini öven haberler görmek ya da duymak istemediğini sert bir şekilde dile getiren Türkmenbaşı, yöneticilere "Yabancı ülkelerden gelen misafirlerime rezil olurum.

Her yerde anılmaktan utanır oldum" diye sitem etti. 14 yıldır Türkmenistan'ın başında olan Niyazov, medyanın artık yalnızca Cumhurbaşkanı'yla ilgilenmemesini istedi. Ülkede haber yapılacak başka insanlar da olduğunu sinirli bir şekilde medya yöneticilerine anlatan Türkmenbaşı Niyazov, bu haberlere de sansür getirmeyi unutmadı: "Haber yapın ancak sakın bu insanları karalayacak haberler yapmayın!.."

HIZINI ALAMADI
Hızını alamayan Türkmenbaşı, Türkmenistan'la ilgili hava tahminlerinde uzun bir süre yanılan ülkenin meteoroloji istasyonunun müdürünün maaşının yarısını kestiğini açıkladı. Niyazov'un sitemine hak veren BBC Televizyonu, Türkmenistan'ı şu kelimelerle anlattı: Ülkedeki okullar, kentler, yollar ve tüm heykellerde Türkmenbaşı'yla ilgili bir şey var. Türkmenbaşı'nın yazdıkları okullarda zorunlu ders olarak okutuluyor. Ömürboyu başkan ilan edilen Türkmenbaşı'nın altından bir heykeli, başkent Aşkabat'ta yer alıyor. Hükümet, basının özgürce yayın yapmasına ya da siyasette muhalefet partilerinin olmasına karşı çıkıyor."

Pınar Eliçe'ye çok kızmıştı
Bundan bir yıl önce Türk sanat müziği sanatçısı Pınar Eliçe, geçen yılki Türkmen Bayramı için Türkmenistan'a gitmiş (üstte) Niyazov da kendisine yakın ilgi göstermişti. Hatta Türkmenbaşı hayran kaldığı Eliçe'yi Türkmenistan vatandaşı ilan ederek 2 saat içinde pasaport çıkarttırmıştı.

Daha sonra Eliçe'nin magazin basınına verdiği "Türkmenistan Cumhurbaşkanı bana evlenme teklif etti, beni çok sevdi" şeklindeki açıklamaları Niyazov'un çileden çıkmasına ve Türkmenistan'la Türkiye arasında da siyasi krize yol açmıştı. Eliçe, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından uyarılmış, hatta Türkmenbaşı'nın verdiği yeşil pasaporta rağmen bu ülkeye giremeyecekler listesine alınmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır