kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Meclis'te ilginç gün
1-FP'li Arınç'ın dili sürçtü, "Fazilet kapatıldı" dedi

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç'ın dil sürçmesi sonucu "partisini kapattı." Arınç'ın talebiyle dün toplanan Danışma Kurulu'na iktidar ortağı partilerin grup başkanvekilleri katılmayınca toplantı yapılamadı. Salon çıkışında açıklama yapan Arınç, toplantıya iktidar grubunu temsilen ilgili grup başkanvekillerinin katılmadığını söylemeye çalışırken dili sürçtü ve FP'nin kapatıldığını söyledi. "Danışma Kurulu toplantısına iktidar grubu partiler katılmadılar. Sadece DYP ile FP kapatıldı" diyen Arınç, dilinin sürçtüğünü anlayınca hemen hatasını düzeltti ve "Kapatıldı" kelimesini "Katıldı" yaparak sözlerini sürdürdü. Arınç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin şehit edilmeleri üzerine Hizbullah'la ilgili verdikleri araştırma önergesinin hemen görüşülmesini istediklerini ancak iktidarın bunu sabote ettiğini söyledi.

2-DYP'li İlyas Yılmazyıldız Meclis kürsüsünden iktidar sıralarına doğru 'cepsiz pantolon' salladı

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü birleşiminde söz alan DYP'li İlyas Yılmazyıldız, yanlış ekonomik politikalar sonucu Türk halkının açlık sınırına geldiğini, parası olmayan vatandaşın artık pantolonları cepsiz diktirmeye başladığını söyledi. Yılmazyıldız daha sonra yanında getirdiği poşetin içinden, cepsiz bir pantolon çıkardı. Yılmazyıldız, "Vatandaşı ne hale düşürdünüz görün? Bakın bu yeni moda" diyerek, elinde tuttuğu pantolonu iktidar milletvekillerine doğru salladı.

Konuşma süresi biten Yılmazyıldız, Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'ndan ek süre vermesini istedi. Ancak, Sökmenoğlu, Meclis kürsüsünden pantolon sallamanın, parlamento adabına uymadığını belirterek, DYP'li vekili şöyle eleştirdi:

'BAŞKA ŞEY DE ÇIKAR'
"Meclis'in saygınlığı hepimize ait. Bugün pantolon çıkar, başka gün başka bir şey çıkar. Bu meclisin bir adabı bir şerefi var. Böyle olmaz. Burası eylem yeri değil. Konuşma yeri. Konuşmak başka, kürsüde eylem yapmak başka. 21. yüzyılda böyle bir tarz da kalmadı. Çağdışı, çağdışı..."

Eyleme malzeme olan cepsiz pantolon, geçtiğimiz hafta Türkiye Terziler Federasyonu tarafından "Vatandaş hem parası olmadığı hem de cep olmadığında 300 bin lira daha ucuza diktirdiği için bu yolu tercih ediyor" denerek DYP lideri Tansu Çiller'e hediye edilmişti.

3-Kendi partilileriyle tartışan DYP'li Kamer Genç, Genel Kurul'dan yaka paça çıkarıldı

DYP'Lİ Kamer Genç, bu kez muhalefetin dozunu fazla kaçırdı. TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük değişikliği görüşülürken Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Meclis'i temsilen bir başka Meclis Başkanvekili bulunmadığını söyleyerek oturumu kapattı. Bu sırada Genç, içtüzüğe ilişkin konuşmaya başladı.

DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, Genç'in yanına giderek, "Yahu adam kapattı. Bizim istediğimiz oldu. İçtüzük görüşülmüyor. Daha ne istiyorsun? Sus artık" dedi. Müdahaleye sinirlenen Genç, "Seni tanımıyorum. Ben milletvekiliyim, konuşacağım" şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine Güven, salonu terk etti. Genç ile Güven arasında yaşanan gerginlik, DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz'u çileden çıkarttı.

GENÇ DÖVÜLDÜ İDDİASI
İktidarın iki DYP'linin kavgasını keyifle izlediklerini gören Yavuz daha fazla dayanamadı. Yerinden fırlayıp Genç'in koluna yapışan Yavuz, "Sus artık. Meclis kapandı. Ne söylenip duruyorsun. Çık ya da yerine otur" diye bağırdı. Yavuz, Genç'in bu uyarılarını dikkate almadığını görünce, DYP milletvekilini kolundan ve omuzundan çekiştirerek, salon dışına çıkarttı. Olay üzerine kulislere Genç'in dövüldüğü iddiaları yayıldı. Ancak DYP'liler bunu yalanladı.

Şebnem HOŞGÖR - Ali EKEYILMAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır