kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bunları affettik!
Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanıp tahliye olan suçlular sokaklarda dehşet saçıyor. Hırsızlar ve katiller "icraatlarına" kaldıkları yerden devam ediyor...

Ramazan Bayramı'ndan önce çıkartılan af yasasıyla cezaevlerinden tahliye edilenler, 1 ay bile geçmeden birer suç makinesi olarak aramızda dolaşmaya başladı. Yasadan yararlanıp çıkan birçok hükümlü; hırsızlık, tecavüz, cinayet, dolandırıcılık gibi suçları işledikleri için tekrar cezaevlerine geri döndü.

KAPKAÇ YAPACAKLARDI
İstanbul'da önceki gün yaşanan iki olay "Biz bunları mı affettik" dedirten türdendi. Oto hırsızlığı suçundan defalarca cezaevine girip çıkan ve son olarak Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanan Kürşat Sağır ve Murat Sertkol, Beşiktaş'ta çalıntı bir otomobille kapkaç yapmaya çalışırken suçüstü ele geçirildi.

BOŞ DURMAMIŞLAR
Dışarı çıkar çıkmaz tekrar suç işlemeye başlayan Sağır ve Sertkol'un kısa bir sürede 13 otomobili çaldığı, 11 kapkaç olayını gerçekleştirdiği, 4 ev ve 2 otomobili de soyduğu belirlendi. İki hırsız tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. İkinci olay ise Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Çınarlı Sokak'ta yaşandı.

İŞYERLERİNDE ÖLDÜRDÜ
Adam yaralamak suçundan cezaevinde yatarken aftan yararlanarak tahliye olan Metin Şimşek, kardeşi Sinan Şimşek'i öldüren Zeynel Tekpıçak lehine mahkemede tanıklık yaptıkları gerekçesiyle Halil Akkaya ve Aydın Kaya adlı iki kişiyi işyerlerinde öldürdü. Şimşek son kurşunu kendisine sıkarak intihar etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır