kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Çocuk sözleşmesi tamam
Çocukların alınıp satılmasını, borç karşılığı çalıştırılmalarını, fahişelikte, pornografik yayınların üretilmesinde ve bu tip gösterilerde kullanılmasını engelleyen uluslararası sözleşme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Meclis önceki gece, "En kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin yasaklanması ve ortadan kaldırılmasına ilişkin acil eylem sözleşmesi"ni görüştü. Kabul edilen sözleşme en kötü biçimdeki çocuk işçiliği türlerini şöyle sıralıyor:

* Çocukların alınıp satılması ve ticareti

* Çocukların askeri çatışmalarda zorla ya da zorunlu tutularak kullanılmaları

*Kölelik ve benzeri uygulamaların tüm biçimleri

* Yasadışı faaliyetlerde kullanılmaları

* Doğası ve gerçekleştirildiği koşullar itibariyle çocukların sağlık güvenlik veya ahlaki gelişmeleri açısından zararlı olan işler.

Baybaşın'ı kaçırma planı suya düştü
Hollanda'nın Rotterdam kentinde uyuşturucu kaçakçılığından ömür boyu hapis talebiyle yargılanan Hüseyin Baybaşin'i mahkemeden kaçırmak isteyen 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Dünkü duruşmanın başlamasından kısa bir süre sonra bir kişinin salonu erken terketmesi polisin dikkatini çekti. Polis yaptığı gizli araştırmadan sonra salonda bulunan 3 kişiyi şüphelenerek gözaltına aldı. Polis mahkemeye yaptığı açıklamada gözaltına alınan 3 kişinin Hüseyin Baybaşin'i kaçırmasından şüphelenildiğini bildirdi. Duruşmayı erken terkeden kişinin de gözaltına alınan 3 kişiyle ilgisi olduğu ve polisin "Yazık elimizden kaçırdık" dediği ifade edildi. Gözaltına alınanların Türk olduğu ve Belçika'da arandıkları bildirildi.

Dünkü duruşmada iddianameyi okuyan savcı Hüseyin Baybaşin hakkında ömür boyu hapis istedi. Baybaşin'in avukatı David Moszkowicz davanın lehlerine sonuçlanması gerektiğini belirterek dinlenen tanıkların çoğunun Mit ajanı olduğunu iddia etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır