kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kalbimize gömdük
Gaffar Okkan memleketi Hendek'teki son yolculuğuna onbinlerce vatandaş tarafından gözyaşları içinde uğurlandı

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve polis memurları memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

25 bin nüfuslu Hendek, dün Okkan'ı son yolculuğuna uğurlayanlara dar geldi. Esnaf işyerlerini kapattı, caddeler, sokaklar, pencereler Okkan'ın resimleri ve siyah kurdelalarla donatıldı.

YALNIZ DEĞİLDİLER
Gün, Okkan'ın ailesinin evinde baba Fikri Okkan'ın taziyeleri kabul etmesiyle başladı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, bazı il valileri, Emniyet üst düzey yetkilileri, askeri yetkililer, Hendekliler ve çevre illerden gelen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Okkan Ailesi'nin evinin önünde toplanıp, yakınlarına başsağlığı diledi. Diyarbakırspor ve Diyarbakır Polisgücü Spor Kulübü oyuncuları da, "Baba Gaffar"ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

Okkan'ın naaşı evinden tekbir sesleri ve gözyaşlarıyla omuzlarda tören alanına taşındı. Tören alanında "Hendek seninle gurur duyuyor", "Sen ölmedin kalbimizdesin, terör ortamında beslenenler, bu millet er geç yakanıza yapışacaktır", "Katiller yakalansın, şehitlerin kanı yerde kalmasın" pankartları dikkat çekerken, öğrenciler cenazeyi Okkan'ın fotoğrafını yapıştırdıkları karnelerini sallayarak uğurladılar.

Tantan, törende yaptığı konuşmada Okkan'ın hizmeti ibadet sayarak çalıştığını, böylelikle halkın sevgisini kazandığını anlattı.

Okkan'ın cenazesi, Cuma namazı ve cenaze namazının ardından, aile mezarlığında toprağa verildi.

HENDEK OKKAN İÇİN AĞLIYOR
Şehit Gaffar Okkan'ın cenazesi sabahın erken saatlerinde babaevinden alındı. Cenaze, tekbir sesleri arasında "Merkez Büyük Camii"ye getirlirken Hendek halkı canileri sloganlarla kınadı. Esnaf kepenklerini indirerek cenazeye koşarken, öğrenciler de karnelerine Okkan'ın resimlerini yapıştırdılar. Okkan'ın oğlu Can, kızı Sezin ve eşi Zerrin Hanım uzun süre gözyaşı döktü. Diyarbakırsporlu futbolcular ise Diyarbakır'dan getirdiği toprağı Okkan'ın mezarına bıraktı. Dün 25 bin nüfuslu Hendek'te hayat durdu...

"Büyüyünce polis olacağım"
Diyarbakır'da Gaffar Okkan ve dört arkadaşıyla birlikte şehit olan Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un yeğeni Atilla Durmuş'un, Kırıkkale'deki cenaze töreninde gözyaşı ve teröre lanet vardı.

Ankara Numune Hastanesi'nden alınarak Kırıkkale'ye getirilen Durmuş'un cenazesine 3 bine yakın vatandaş katıldı. Tören sırasında sık sık bölücü örgütler aleyhine sloganlar atıldı.

Şehit koruma Atilla Durmuş'un annesi Döndü ve eşi Türkan'ın sinir krizi geçirdiği törende 3 yaşındaki oğlu İsmail ise herkesi gözyaşına boğdu. Bayrağa sarılı tabutu öpen İsmail, şehit babasına son görevini de selam durarak yaptı. "Babam kahramandı. Ben de polis olacağım" diyen küçük İsmail, polisleri ağlattı.

Atilla Durmuş'un cenaze namazı Nur Camii'nde kılındı. Cenazesi daha sonra kalabalık bir kortej eşliğinde Kırıkkale Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Türkiye şehitlereağladı
Diyarbakır'da Gaffar Okkan'la birlikte şehit olan polis memurları gözyaşları içinde uğurlandı;

*Mehmet Kamalı, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi. İlçe halkı, teröre lanet okuyarak, cenaze törenine katıldı.

* Mehmet Sepetçi de Aydın'da toprağa verildi. Sepetçi'nin acısını, Aydınlılar ve çevre illerden gelen kalabalık paylaştı.

* Sabri Kün, doğum yeri olan İçel'in Tarsus İlçesi'nde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törende "Kahrolsun Hizbullah " şeklinde sloganlar atıldı.

*Şehit polis memuru Selahattin Baysoy da memleketi Mardin'in Midyat ilçesi Sarıkaya köyünde toprağa gözyaşları içinde verildi.

Selver YAĞLI -Okan YILDIRIM - Bülent ERGÜN - Celal YILDIZ - Recai KÖMÜR-Mustafa ŞEKEROĞLU Ğ Murat UYGUN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır