kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Berbere giren saldırgan 'Ben polisim' dedi
Saldırganlardan birisi, kaçmak için olay yerine çok yakın olan Çağdaş Erkek Kuaförü'ne girdi ve içerdekileri "Ben polisim" diyerek yere yatırdı. Berberin çırağı 11 yaşındaki Yunus Emre Evinç, olayı şöyle anlattı:

"Dükkanda müşteri vardı. Saat 17.00 sıralarıydı, birden şiddetli bir patlama sesi geldi ve elektrik kesildi. Sık sık olduğu gibi yine trafo patladı sandık. Ama ardından otomatik silah sesleri gelmeye başladı. Çevreye baktık karanlıktan ve koşturmalardan bir şey göremedik. Ne olduğunu anlayamadan içeriye elinde Kaleşnikof bulunan sarı montlu, esmer, hafif kilolu, 20-25 yaşlarında biri girdi. 'Ben polisim, çabuk yere yatın' diye bağırdı. Elleri titriyor, nefes almakta güçlük çekiyordu. Korkudan yere yattık. Bu sırada eli silahın tetiğine dokundu. Silah ateş aldı ve mermi kapının eşiğini deldi. Bize de silah sıkacak diye çok korktuk. Yaklaşık 5 dakika yerde yattık. Bir ara kafamızı kaldırdığımızda gitmişti. 15 dakika geçmeden gerçek polisler geldi. Önce bizi yere yatırdılar, sonra lokantanın önünde tek sıra dizip, ellerimizi barut kokup kokmadığını öğrenmek için kokladılar. Sonra Emniyet'e götürüp ifademizi alıp bıraktılar. Sonradan ilk gelen kişinin polis olmayabileceğini farkettik. Görsem tanırım bu kişiyi."

Berber Serdar Barasi de, polis sandıkları teröristin üzerinde telsiz olduğunu ve açık telsizden sesler duyduğunu anlattı.

Berberin karşısındaki Metin Usta İşkembecisi'nin sahibi Ramazan Yakşi de, gördüklerini SABAH'a anlattı. İlk ifadesinde şüpheli kimseyi görmediğini söyleyen Yakşi, berberde silahı patlayan teröristi, polis sandığını söyledi. Yakşi, "Dışarı çıkmaya cesaret edemedik" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır