kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Camide buluşup dağıldılar
Hizbullah'ın 20 tetikçisi, Çarşamba günü İsa Altsoy'dan telefonla gelen emir üzerine harekete geçti.

Olaydan 1 saat önce Emniyet'e 500 metre mesafede Şehitlik-1 Camisi'nde buluştular. Burada planı son kez gözden geçirdiler ve Okkan'ın dışarı çıkacağı saatten bir süre önce 3 gruba ayrılıp dağıldılar. 4'ü Şehitlik-1 Camii'nin duvarının kenarında, 4'ü bitişikteki Eflatun Parkı'nda ağaçların arasında pusuya yattı. 4 katil Et Balık Kurumu'nun tam karşısındaki minibüs durağında beklerken, 50'şer metre aralıkla dizilen bu üç grubun arasına 3 kişi dağıldı. 5'i ise çevre güvenliğini sağlamak ve Emniyet Müdürü'nün çıkışını haber vermek üzere gözcülük için yerini aldı. Bu ekipten birisi de, bölgedeki trafoda şalteri indirmekle görevliydi. Okkan 17.50'de makamından ayrıldı ve konvoy saat 17.57 sıralarında Et ve Balık Kurumu önüne geldiğinde saldırganlar harekete geçti. Aynı anda elektrik kesildi. Eskort görevi yapan motosikletli iki trafik polisi geçtikten sonra Okkan'ın aracının önüne bir el bombası attılar, ardından da yaylım ateşe geçtiler. 30 saniye süre ateş sonucu 11 Kaleşnikof'tan yaklaşık 466 kurşun çıktı. Okkan, 10'u kafasına olmak üzere 20 kurşuna hedef oldu. Şehitlik-1 Camisi'nin avlusundan 185 el ateş açıldığı, avluda bulunan boş kovanlardan belirlendi. Caminin eski imamlarından Ubeydullah Dalar'ın 1991'de sabah camiye girerken Hizbullah'ın saldırısı sonucu öldürüldüğü belirlendi. Dalar'ın örgütünün kuruluş aşamasında rol aldığı ileri sürülüyor.

"OLUMLU GELİŞMELER VAR"
Olay yerinde bulunan Rus yapımı Makarof tabancanın kullanılmadığı belirlendi, tabancalar üzerinde parmak izi de bulunamadı. Soruşturmayı yürüten Diyarbakır DGM Başsavcısı Şaban Ertürk, dün yaralı polisleri ziyaret edip bilgi aldı. Yaralı polisleri ziyaret eden Diyarbakır Vali Vekili Hüseyin Nail Atay da, "Olumlu gelişmeler var" dedi. Atay, basında yer alan Hizbullah tetikçileri Nurullah Gülsever, Haşim Alabalık, Abdulvahap Ekinci ve M. Guli Kınay isimleri üzerinde durulduğunu belirtti.

BURSA PLAKALI OTO ALARMI
Saldırıda kullanıldığı iddia edilen Bursa plakalı araçla ilgili ön soruşturma yapıldı. Emniyet Müdürü Aydın Genç, 16 YT 375 plakalı bordo Ford'un Almanya'da işçi olan Nazmi Kaplan'a ait olduğunu söyledi. Genç, "Kaplan, aracını bir kişiye kiralamış ve ne kira parası alabilmiş ne de aracını" dedi. Aracı kiralayan kişinin ise, dolandırıcılıktan sabıkalı Nuh Seyhan olduğu öğrenildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır