kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Vur emri Almanya'dan
Hain saldırı emrini Hizbullah'ın yeni lideri İsa Altsoy'un verdiği belirlendi. Almanya'da kaçak yaşayan Ali Altsoy, Mumcu katliamının yıldönümünde telefonla "Vurun" dedi

Diyarbakır'daki kanlı pusunun failleri aranırken, olayla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Saldırı emrini Hizbullah'ın yeni lideri İsa Altsoy'un verdiği ortaya çıktı. Altsoy, Hüseyin Velioğlu'nun liderliği döneminde örgütün Doğu, İstanbul ve Akdeniz koordinatörüydü. "Abdülkerim" kod adlı Altsoy, Beykoz Operasyonu'nu izleyen günlerde sahte pasaportla Almanya'ya kaçtı. Velioğlu'nun öldürülmesi, Edip Gümüş, Hacı İnan ve Cemal Tutar gibi örgütün önemli adamlarının da cezaevine girmesi üzerine, Altsoy, liderlik koltuğuna oturdu. Hizbullah operasyonları sırasında Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, örgütün kara listesine alınmıştı. Altsoy, "üst şura üyesi" Mehmet Sudan'ın yakalanmasından sonra Okkan'ı "kesin öldürülecekler" listesine aldı ve Almanya'da suikast planını hazırladı. Özellikle Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü günü bekleyen Altsoy, aynı gün telefonla "Vurun" emri verdi.

ALMAN BASINI'NDA HABER
Almanya'nın günlük siyasi gazetelerinden Der Tagesspiegel de, Okkan'ın ölüm emrinin Almanya'dan gelmiş olabileceğini yazdı. Susanne Güsten imzasıyla yayımlanan haber-yorumda, Türk güvenlik güçlerinin İsa Altsoy adındaki bir Hizbullah örgütü elebaşısı üzerinde durduklarını, bu kişinin yaklaşık 1 yıl önce sahte pasaportla Almanya'ya kaçtığı şeklinde bilgi bulunduğunu yazdı. Gazete, hala Almanya'da olduğu sanılan Altsoy'un, geçen yılın Şubat ayında güvenlik güçlerine karşı saldırılarda bulunulması talimatını verdiğini yazdı.

İLİM KİTABEVİ'NİN KURUCUSU
Altsoy, Velioğlu ile 1980'den önce Milli Türk Talebe Birliği'nin Batman şubesinde tanıştı. Edip Gümüş, Hüseyin Velioğlu ve Abdulaziz Tunç ile konferanslar veren Altsoy, MTTB'nin 12 Eylül'de kapatılması üzerine, Diyarbakır'da İlim Kitabevi'ni kuran grup arasında yer aldı. Velioğlu'nun gençlik arkadaşı olması, ona örgüt içinde yükselme şansı tanıdı.

Mürsel ACAY


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır