kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Yurdal: Türk Telekom bu kez satılacak
Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Fatih Yurdal, Türk Telekom'un satışında tarife regülasyonu uygulayacaklarını söyledi. "Kurum bu kez satılacak" diyen Yurdal, bu konuyu IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli ile de konuştuklarını belirtti. Yurdal, Cotaralli'nin "30 Mart'a kadar tarife regülasyonu çıkaramazsanız Türk Telekom satılamaz. Önünü görmeyen alıcı Türk Telekom'u almaz" dediğini belirtti.

Resmi yolsuzluk 48.2 trilyon
Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, 2000 yılında yapılan 404 operasyonda 48.2 trilyon liralık kaçak mal tespit edildiğini söyledi. Saygılıoğlu, Paraşüt Operasyonu'nda 32 milyon dolar, Balina Operasyonu'nda 150 milyon dolarlık ithalatta usulsüzlük tespit ettiklerini, Buffalo Operasyonu'nda 5 bin 469 ton dondurulmuş et ele geçirildiğini ifade etti. Saygılıoğlu, Fırtına Operasyonu'nda 14 trilyon akaryakıt söyledi.

Elektrik yasasına bir adım daha
Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler sonrasında benimsendi. Düzenlemede, "Bu işe giren gerçek ve tüzel kişilerden yabancı gerçek ve tüzel kişiler elektrik üretim ve dağıtım hizmetlerinde sektörel bazda kontrol oluşturacak şekilde pay sahibi olamazlar" hükmü getirilerek yüksek mahkemenin yasayı iptali önlendi. Sözleşme süreleri ise değişmedi.

Piyasa yapıcılığında düzenleme
Hazine Müsteşarlığı'nın geçen yıl nisan ayında uygulamaya koyduğu "piyasa yapıcılığı sistemi" yeniden düzenlenecek. Retures'in haberine göre Hazine, piyasa yapıcısı 19 banka ile bu konuda görüşmelerini sürdürüyor.
Yeni sistem bu görüşmelerin sonucunda belirlenecek. Ancak yeni sisteme ilişkin tartışmaların 19 banka dışında daha geniş bir platforma taşınabileceği
belirtiliyor.

Petkim'de Sandığa % devir
PETKİM'in kurucu ortakları arasında yer alan ancak hisselerinin 233 sayılı KHK ile Hazine'ye devretmek zorunda kalan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne yüzde 7 oranında hisse verilecek. Özelleştirme kapsamına alınırken yeni ana sözleşmede sandık yer almamıştı. Yeni sermaye yapısında ÖİB'nin payı yüzde 95,86'dan yüzde 88,86'ya gerileyecek.

Yabancılar"Garanti" kapsamında
Garanti Bankası, Türkiye'de yaşayan yabancıları için özel bir proje başlattı. Genel Müdür Yardımcısı Faruk Nafiz Karadere, İngilizce olarak hazırlanan bankacılık işlemleri için şubeler, Alo Garanti ve Garanti Internet Bankacılığı'nın kullanılacağını, ATM'lerde de İngilizce menünün yakında devreye gireceğini söyledi. Yabancılar, Garanti 24 ile alışveriş yapabilecekler ve yurtdışında bulundukları ülkenin ATM makinelerini kullanarak, TL hesaplarından o ülkenin para biriminde para çekebilecekler.

Tansaş'ın başına Aclan Acar geldi
TANSAŞ Yönetim Kurulu'nda Ali Fuat Erbil'in istifasıyla boşalan Üyeliğe, Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile görev yapmak üzere Aclan Acar getirildi.

Osmanlı Bankası ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Azası, Doğuş Holding İcra Komitesi Üyesi olan Aclan Acar'ın atama kararı, Tansaş'tan Borsa'ya gönderilen açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır