kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Ericsson telefon işinden çekildi
Nokia ve Motorola'nın ardından dünyanın üçüncü büyük cep telefonu üreticisi olan İsveçli Ericsson firmasının bu alandaki faaliyetlerine son vereceği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Ericsson'un Malezya, İsveç ve İngiltere'deki cep telefonu üretimi tesislerinin tamamının ve ABD'deki fabrikasının bir bölümünün, Singapur merkezli Flectronics firmasına devredileceği belirtildi.

Flectronics'in, Ericsson'un önümüzdeki aylarda işten çıkartacağı 7 bin işçinin 4 bin 200'ünü alacağı belirtildi. Ericsson'un 2000 yılının genelini kârla kapatmasına karşılık, yılın son çeyreğinde cep telefonu satışlarından uğradığı zarar nedeniyle cep telefonu üretiminden vazgeçip, asıl güçlü olduğu alan olan mobil telefon altyapı teknolojisinde yoğunlaşma kararı aldığı kaydediliyor. Ericsson, cep telefonu üretiminden çekilmekle gelecek yıldan itibaren maliyetlerden yılda 1.6 milyar dolar tasarruf etmeyi umuyor.

Şirketin cep telefonu alanındaki araştırma, geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi. Bu arada Ericcson markalı telefonlar da satılmaya devam edecek. Ancak, şirketin cep telefonu üretimini Flextronics üstlenecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır