kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Batıkların hisseleri Fon hesabına geçti
Takasbank, Demirbank, Yaşarbank ve Esbank'ın hisse senetlerini müşteri alt hesaplarından çıkararak TSMF'nin hesabına aktarıyor

Fon'a devredilmeden önce hisseleri İMKB'de işlem gören Demirbank, Yaşarbank ve Esbank'ın hisse senetleri müşteri hesaplarından çıkarılarak, Fon hesabına geçiriliyor.

Bakanlar Kurulu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yönetim ve denetimi Fon'a devredilen halka açık bankaların hisseleri 31 Ocak tarihinden itibaren Fon hesabına intikal etirilecek. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bankaların yüzde 100 hissesine el koymuş, ancak borsada hisseleri işlem gören Demirbank, Yaşarbank ve Esbank hisseleri bugüne kadar yatırımcıların hesaplarında bırakılmıştı.

Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, bu hisselerin Fon'a devredileceğinin 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 14. maddesinin 3 ve 5 numaralı fıkralarının alt bendlerinde "Yönetim ve denetimi fona devredilen halka açık bankaların hisse senetlerinin tümünün Fon'a intikal edeceğinin" hükme bağlandığının altını çizerek, "Yaptığımız sadece mevcut yasaya uymak" diye konuştu.

Fon'a hesap açılacak
Çatana, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu nedenle Takasbank müşteri alt hesaplarında bulunan Yaşarbank, Esbank ve Demirbank hisse senetleri bankamızca bulundukları müşteri alt hesaplarından çıkartılarak Fon adına açılacak hesaba aktarılacaktır" derken, ileride raporlanabilmesi amacıyla aktarım işleminden sonra söz konusu hisse senetlerinin bulundukları alt hesaplarla ilgili olarak geçmişe dönük bakiye tespit edileceğini bildirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır