kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Endonezya'da lavlar coştu
Endonezya'nın Orta Java bölgesindeki Merapi Yanardağı önceki gece harekete geçti. Yanardağdan fışkıran, sıcaklığı 900 dereceye varan kızgın lavlar yanardağ çevresindeki köylerde yaşayan 41 bin kişiye korkulu anlar yaşattı. Fışkıran lavlar ve tozlar 7.5 kilometre ötedeki köylere kadar ulaştı. Hareketliliği devam eden yanardağın 5 dakikada bir lavlar püskürtmeye devam ettiği ve bölgedeki Jurang Jero ve Babadan köylerindeki insanların tahliye edilmeye hazırlandığı bildirildi. En son 1994 yılında patlayan ve 60 kişinin ölümüne yol açan yanardağın, 1930 yılından beri bin 300 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

İguanaların güneş keyfi
Evrim Teorisi'nin merkezi Galapagos'ta uzmanlar, yaşanan petrol felaketinin izlerini silmeye çalışırken, adanın asıl sahipleri olan "nadide canlılar"da günlük yaşamlarına döndü. Batan tankerden sızan petrol sonucu meydana gelen çevre felaketinden olumsuz etkilenen canlılar arasında bulunan iguanalar da ortaya çıktı. Fotoğraftaki İguanalar, kardeş mi, arkadaş mı, yoksa eş mi bilemiyoruz ama, onların böylesine samimi bir şekilde güneşlenmeleri, ne denli mutlu oldukları konusunda bir fikir veriyor. Adadaki canlılar, dünyadaki hemcinsleriyle hiçbir şekilde birlikte olmadıkları, daha doğrusu onlardan tecrit bir durumda yaşadıkları için genetik özelliklerini koruyor. Bu durum da onları "eşsiz" kılıyor.

'Arnold ölecek' dedi cezayı yedi
Almanya'nın başkenti Berlin'de bir mahkeme, aktör Arnold Schwarzenegger'in kalp rahatsızlığından öleceği yolunda açıklama yapan kalp uzmanını, aktöre 4 bin 700 dolar ödemeye mahkum etti. Mahkeme dopingle kalp hastalıkları arasındaki ilişki konusunda açıklamalar yapan Dr. Willi Heepe'yi hakaretten suçlu buldu. Aktörün avukatı, Heepe'nin, Schwarzenegger'ı hiç muayene etmediği için bu yönde açıklamalar yapmaması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere müdürü öldürtecekti
Almanya'nın kuzeybatısındaki Aşağı Saksonya eyaletinde okul müdürünü öldürmeleri için öğrencilerine para teklif ettiği sanılan İngilizce öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı. Saksonya eyaleti sınırlarındaki Bad Nenndorf'daki okulda görev yapan İngilizce öğretmeninin, öğrencilerine okul müdürünü öldürmeleri için 10 bin mark önerdiğinden şüphenildiği, bunun üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 60 yaşındaki öğretmenin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtiliyor.

Deli dana krizi cinnet geçirtti
Almanya'da deli dana krizi yüzünden Bavyera'da bir tüccarın kendini asarak intihar ettiği bildirildi. 43 yaşındaki üç çocuk babası tüccarın kriz yüzünden kapanan Rastisbonne mezbahasında kendini astığı belirtildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır