kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Rusya'nın tek özgür kanalını susturdular
Rusya'nın tek bağımsız televizyonu NTV'nin yönetimi, mahkemenin tartışmalı bir kararıyla devlet yönetimine geçirildi.

Televizyonun, ülkenin doğalgaz tekeli olan Gazprom'a olan 262 milyon dolarlık borcuna karşın, dün şirketin yüzde 19'luk hissesi Gazprom'a geçirildi. NTV'den bu parayı gelecek Temmuz ayında alması gereken Gazprom, zaten NTV'nin yüzde 46'lık hissesine sahipti. Dünkü mahkeme kararı sonrası Gazprom, "borcun vadesinden önce yapılan operasyonla" hisselerin yüzde 65'ini alarak televizyonun yönetimini eline geçirdi. NTV televizyonu, gelişmelerin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olduğunu iddia etti.

YILDIRMA POLİTİKASI
NTV'nin Genel Müdürü Yevgeni Kiseliov, şirketin hisselerinin çoğunluğunun Gazprom'a geçirilerek "hükümet karşıtı yayınlarının kesilmeye çalışıldığı"nı iddia etti. Gazprom, NTV'nin yönetimini eline geçirmesinin ardından ilk iş olarak, televizyonun bağımsızlığının ellerinden alınmasına karşı çıkan çalışanlar arasında bir yıldırma operasyonu başlattı. NTV'nin bağlı olduğu Media-Most Holding'in Başkanı Vladimir Gusinski'ye karşı Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 kilit isim ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldı. Bu kişiler, TV sunucusu Tatyana Mitkova, Media-Most Başkan Yardımcısı İgor Malaşenko ve Media-Most avukatı Oleg Maklakov...

Binlerce Rus gazeteci de dün NTV'deki meslektaşlarına destek vermek üzere sokaklara döküldü. NTV yönetimi, daha önce şirketin yüzde 25'lik hissesinin CNN'in kurucusu Ted Turner'a satmak istemiştii. Ancak Turner, Putin'den "hükümetin TV'nin yayınlarına karışmayacağı" yönünde garanti alamayınca satış gerçekleşmemişti.

OPERASYONDA PUTİN'İN PARMAĞI VAR MI?
Ülkenİn tek özgür kanalı NTV'nin mahkeme kararıyla devletin doğal gaz tekeli Gazprom'a geçirilişinin ardında Rus lider Vladimir Putin'in olduğu iddia ediliyor. NTV'nin Genel Müdürü Kiseliov, "Gelişmelerin merkezinde ne Gazprom ne de Başsavcılık var. Bu işi bizzat Putin bitirdi" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır