kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Sırplar, 1500 Arnavut'u fabrika fırınında yaktı
Amerika Radyo Çalışmaları adlı bir kuruluş, Sırp askerlerinin Hitler'e özenip Kosova'da Arnavutlar'ı fırınlarda yaktıklarını ortaya çıkardı

T1999... Yer: Kosova... Sırp askerleri ve polisi, Arnavutlar'ın yaşadığı köyleri basıyor ve evleri ateşe veriyordu... Binlerce Arnavut, evlerinden atıldı. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi (USSM) ile Sırp yetkililer arasında savaş suçlularını adaete teslim etmelri için yapılan pazarlıkları izlemek amacıyla Kosova'ya giden Amerikalı bir yayın kuruluşu, dün II. Dünya Savaşı'ndaki Yahudiler'e karşı uygulanan soykırımı hatırlatan gerçekleri ortaya çıkardı.

"BAZI CESETLERİ ÖĞÜTTÜK"
Minnesota ve Ulusal Haber Radyoları'yla birlikte bölgeye giden Amerikan Radyo Çalışmaları adlı kuruluşun yetkilileri, Sırp polis, asker ve paramiliterlerinin ortak bir çalışmayla 1999 yılında bin 500 Arnavut'u fırınlarda yaktığını öğrendi. Açıklamayı yapanlar, bizzat bu yakma operasyonunda yer alan Sırp polisleriydi...

İki bölümlük belgesel halinde çekilen görüntülerde Sırp polisleri, Kosova'da etnik kıyım yapıldığını gizlemek için Arnavutlar'ı yaktıklarını itiraf ettiler. Mezarlardan çıkarılan bin 500 ceseti Mitroviça kenti yakınlarındaki Treptsa kentindeki bir kurşun işleme tesislerine getiren Sırplar, cesetleri tesisin fırınında yaktılar. Bazı cesetler fırınlara sığmayacak kadar büyük olunca, cesetleri önce maden cevheri işleme makinelerinde öğüttüler.

INTERNET'TEN YAYINLANIYOR
Arnavut köylerini basan Sırplar'a emri bizzat veren Sırp Kasabı olarak bilinen Sırbistan'ın eski lideri Slobodan Miloseviç, bugün USSM tarafından aranıyor. Haberi yapan Amerikalı haberciler, kendileriyle konuşan bütün Sırp asker ve polislerinin emri direkt olarak Miloseviç'ten aldığını söylediğini açıkladı. Amerikalı habercilerle konuşan Sırp askerleri, cesetleri Miloseviç'i ileri bir tarihte zor durumda bırakmamak için yaktıklarını itiraf ettiler. Amerikalı haberciler, Sırp askerlerin itiraflarını "news.npr.org" isimli internet adresinden yayınlamaya başladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır