kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Deprem, volkan, kaza felaketler sözleşti
Hindistan, Japonya, Amerika, Yunanistan ve Meksika dün depremle sallandı. En az 1500 kişinin öldüğü Hindistan faciaya, Bağımsızlık Günü'nde yakalandı

Hİndİstan'da dün sabaha karşı meydana gelen depremde 1500 kişiden fazla insan öldü. Yüzlerce evin yıkıldığı bölgede, enkaz altında daha çok sayıda insanın bulunmasından korkuluyor.

Merkezi Pakistan sınırındaki Gucarat eyaletine bağlı Bjuh kasabasının 20 km. kuzeydoğusu olan deprem TSİ 05.15'te meydana geldi. Bölgede ağır hasara yol açan 45 saniyelik deprem, Pakistan, Bangladeş, Çin ve Nepal'de de hissedildi. En ağır hasar Gucarat eyaletinin başkenti Ahmedabad'da yaşandı; en az 260 kişi hayatını kaybetti. Depremin merkez üssü Bjuh kasabasında da 200 kişi öldü, evlerin yüzde 90'ı yıkıldı.

PAKİSTAN'DA ÇATILAR ÇÖKTÜ
Telefon hatlarının koptuğu bölgeye ilk olarak ordu birlikleri ulaştı. Alarma geçen acil kurtarma birlikleri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Yetkililer depremin ardından artçı şokların halen devam ettiğini söyleyerek, halkı hasarlı evleri terk etmesi için uyardı. Hükümet bölgeye 10 bin çadır yolladı.

Pakistan'da depremden ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği belirtildi. Deprem Pakistan'ın başta Lahor, Karaçi ve Peşavanr gibi büyük kentleri olmak üzere büyük bir bölümünde hissedildi. Haydarabad kentinde çöken bir binadaki 2 kişinin ölmesinin ardından, güneydeki Badin bölgesinde de 2 kişinin, evlerinin çatısının çökmesi sonucu öldüğü bildirildi.

AMERİKA: 4.2, MEKSİKA: 5
Dün Hindistan'ı vuran 7.9'luk depremle aynı dakikalarda Amerika ve Yunanistan'da da orta şiddette depremler meydana geldi. Amerika'nın Ohio eyaletinin kuzeydoğusunda, sabah 05.00'te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hasarın az olduğunu belirten yetkililer, depremin Erie, Pennsylvania ve Kanada'nın Toronto kentlerinde hissedildiğini ifade ettiler.

Saat 05.37'de de Yunanistan'ın güneybatısında orta şiddette bir deprem oldu. Başkent Atina'nın 180 km. batısında Patras açıklarında meydana gelen depremin 4.1 büyüklüğünde olduğunu bildirildi.

Deprem can ve mal kaybına yol açmadı. Dün sabah Japonya'nın güneyinde de orta şiddette bir deprem meydana geldi. TSİ 10.42'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Amami Oşima Adası açıklarıydı. Meksika'nın güney sahillerinde de dün, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybı veya herhangi bir hasar olmazken, yetkililer depremin merkez üssünün güneydeki Oaxaca eyaleti olduğun belirtti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır