kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Ersümer'e suçlama
ANAYASA Mahkemesi'nin parti kapatmayı güçleştiren düzenleme ile ilgili basın açıklamasından sonra Danıştay da bir ilki gerçekleştirdi.

Danıştay tarihinde ilk kez bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Nuri Alan, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'i Danıştay kararlarını yanlış aksettirerek kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Alan, Ersümer'in, gensoru öngörüşmesi sırasında, TEAŞ eski Genel Müdürü Zeki Köseoğlu'nun 24 saat içinde yargı kararıyla görevine iade edildiğine ilişkin sözlerini yanıtladı.

Köseoğlu'nun görevden alınması ile ilgili başvurusunun 72 günde sonuçlandırıldığı ve yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyleyen Alan, "Dosyanın ivedilikle görüşülmesi söz konusu olmamıştır. Mutat olarak Danıştay'da hiç kimse için bir günde karar çıkmaz. Çıkarsa, bu kişinin yargı tarafından korunduğu anlamına gelir. Bu da hukuku zedeler. Bu hususu açıklamak için basın toplantısı yapma gereği duydum" dedi.

Ersümer'in "yanlış bilgilendirme, maksadını aşma" veya "savunma refleksi ile" hareket etmiş olabileceğini belirten Alan, "Keşke 24 saatte karar verebilsek, adaletin gecikmesi engellenebilse, ama yasalar bu sürati mümkün kılmıyor" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı şef yardımcılığı sınavı için de yürütmenin durdurulması kararı verildiğini hatırlatan Alan, bakanlığı "karar yokmuş gibi" davranmakla eleştirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır