kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Altılı ganyan'dan 13 milyon lira
İzmir`de bugün koşulan at yarışları sonunda altılı ganyan, 13 milyon 5 bin lira verdi. Türkiye Jokey Kulübü`nden yapılan açıklamaya göre, 1-6, 3, 7, 5, 1-7 ve 4 şeklinde sonuçlanan altılı ganyanın yanı sıra, 5, 1-7 ve 4 biçiminde sonuçlanan üçlü ganyanı tutturanlar da 228 bin lira ikramiye kazandı.

Borsa yine üzdü
İMKB Ulusal-100 Endeksi 237.64 puan azalarak, haftayı 10.742,79 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin günlük değer kaybı yüzde 2.16 olarak gerçekleşti.
Gün içerisinde 10.675 Ğ 11.087 puan aralığında hareket eden endeks, dünkü kapanışının 237.64 puan altına düştü. Endeksin dolar bazındaki fiyatı ise 1.57 cent seviyesinde bulunuyor.
Yatay bir seyrin izlendiği ikinci seansta, işlem gören 305 hisseden 27`si değer kazandı. 211 hisse değer kaybederken, 67 hissenin fiyatında bir değişiklik olmadı. 108 trilyon 605 milyar 454 milyon liralık işlem hacminin gerçekleştiği seansta, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Ereğli Demir Çelik, Koç Holding ve Tüpraş en yoğun işlem gören hisseler oldu. Haftanın son işlem gününde toplam işlem hacmi ise 232 trilyon 776.9 milyar lira olarak gerçekleşti.
Günün sonunda serbest döviz piyasasında oluşan rakamlarsa şöyle;
ABD Doları 676,400 678,000
Alman Markı 319,600 321,000
İngiliz Sterlini 986,000 991,000

Vatandaş'tan yardım bekleniyor
Diyarbakır'daki hain saldırının ardından katillerin bulunması için çalışmalar sürüyor. Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaparak, halktan yardım beklediklerini duyurdu. Katillerin adresini veya saklandıkları yeri bilenlerin ihbarda bulunmaları istenirken, bu kişilerin kimliklerinin sorulmayacağı, kimlik bildirenlerin de gizli tutulacağı vurgulandı. Valiliğin açıkladığı ihbar telefonları şöyle;
(0412) 2247487
(0412) 2248844
(0412) 2338902
(0412) 2338903
(0412) 2338904 ve 155 Alo Polis İmdat.

FP Davası Anayasa Mahkemesi'nde
Anayasa Mahkemesi, FP`nin kapatılması istemiyle açılan davayı, 30 Ocak Salı günkü gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nca daha önce FP kongresiyle ilgili gönderilen kasetlerin delil olarak kabul edilip edilmeyeceğini değerlendirecek.

Hindistan'da ölü sayısı artıyor
İncelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine giden, Hindistan İçişleri Bakanı Lal Krişna Advani, depremde ölü sayısının 1000'i aşabileceğini söyledi. Hindistan`da son 50 yıldır meydana gelen en şiddetli depremde yüzlerce binanın yıkıldığı, enkaz altından şu ana kadar 500 ceset çıkarıldığı belirtiliyor.

Ümraniye'de ikinci tünel
Ümraniye Cezaevi`nde geçen hafta bulunan tünelin ardından, yeni bir tünel daha ortaya çıkarıldı.
İl Jandarma Komutanlığı, ``Hayata Dönüş Operasyonu``nun ardından yürütülen arama çalışmalarında, DHKP/C tutuklularının bulunduğu C-9 koğuşuna ait tuvalette de bir tünel tespit edildiğini açıkladı.
Cezaevi`nde geçen hafta, D-3 koğuşunda, uzunluğu henüz tespit edilemeyen bir tünel bulunmuştu.

Borsa'da birinci seans
İMKB Ulusal-100 Endeksi bugünkü ilk seansı, dünün 54.20 puan altına düşerek, 10.926.23 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.49 oranında değer kaybetti.
İşlem gören 296 hisseden 114`ü değer kazanırken, 90 hisse değer kaybetti. 92 hissenin değerinde ise bir değişiklik olmadı. Seansta 124 trilyon 171 milyar 450 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Ericsson çekiliyor
Dünyanın üçüncü büyük cep telefonu üreticisi İsveçli Ericsson firmasının bu alandan çekileceği açıklandı.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, Ericsson`ın Malezya, İsveç ve İngiltere`deki cep telefonu üretimi tesislerinin tamamının ve ABD`deki fabrikasının bir bölümünün, Flectronics firmasına devredileceği belirtildi.
Ericsson`ın bu kararı, 2000 yılını karla kapatmasına karşılık yılın son çeyreğinde cep telefonu satışlarından uğradığı zarar nedeniyle aldığı, şirketin asıl güçlü olduğu alan olan mobil telefon altyapı teknolojisinde yoğunlaşacağı söyleniyor.
Bu kararıyla, gelecek yıldan itibaren maliyetlerden yılda 1.6 milyar dolar tasarruf etmeyi bekleyen Ericsson, Finlandiya`nın Nokia ile ABD`nin Motorola firmalarının ardından cep telefonu üretiminde dünyada üçüncü sırada yeralıyor.

Okkan'a veda
Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için Hendek Cumhuriyet Alanı`nda tören düzenlendi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, bazı il valileri, emniyet üst düzey yetkilileri, askeri yetkililer, Hendekliler ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.
Okkan'ın naaşı babaevinden alınarak tören alanına omuzlarda taşındı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları dinmek bilmedi. Törene katılan binlerce vatandaş sloganlar atarak terörü lanetlerken, öğrencilerin bugün aldıkları karnelerinin üzerine Okkan'ın fotoğrafını yapıştırdıkları görüldü. Bölgedeki iş yerleri de camlarına, ``Şehit cenazemizden dolayı işyerimiz kapalıdır`` yazısı astı.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ve Sakarya Valisi Cahit Kıraç birer konuşma yaparak, terörü lanetlediler.

Japonya'da orta şiddette deprem
Dünya'nın çeşitli bölgeleri arka arkaya sarsılmaya devam ediyor. Deprem bu kez Japonya'yı korkuttu. Ülkenin güneyinde bugün orta şiddette bir deprem hissedildi. Saat 10:42'de meydana gelen depremin Richter ölçeğine göre 4,6 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Merkez üssünün Amami Oşima Adası açıklarında olduğu tespit edilen sarsıntıda, herhangi bir can veya mal kaybı olmadı. Uzmanlar, dev dalga (tsunami) oluşmasının da beklenmediğini açıkladılar.

Hindistan'da büyük deprem
Sabahın erken saatlerinde Hindistan'da büyük bir deprem yaşandı.
Merkez üssü ülkenin batısındaki Gucarat eyaleti olan ve Pakistan ile Nepal`de hissedilen depremin büyüklüğü konusunda çelişkili bilgiler geliyor. İlk olarak 6.9 olarak açıklanan depremin büyüklüğü, Amerikan Jeolojik İnceleme Merkezi'nin 7.9 büyüklüğünde olduğunu duyurmasıyla kafaları karıştırdı.
Fransa`nın Strasborg kentindeki gözlemevinden yapılan açıklamada ise, depremin büyüklüğünün Richter ölçeğine göre 7.6 olduğu belirtildi.
Kurtarma çalışmalarının süratle başladığı deprem sonrasında, enkaz altından şu ana kadar 374 kişinin cesedi çıkarıldı. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu belirtiliyor. Bu sayının 500'ü bulabileceği bölgeden gelen diğer haberler arasında.
Yetkililer, bağımsızlığın 51. yıldönümü nedeniyle resmi tatil olan bugünde, vatandaşların çoğunun deprem anında evlerinde bulunduğunu belirtiyor.
1500 kadar görevli bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Depremden en çok etkilenen kentin Ahmadabad olduğu ve bölgede ilk kez bu büyüklükte bir depremin görüldüğü açıklandı.
Bu arada deprem nedeniyle Başbakan Atal Behari Vajpayii, Bakanlar Kurulu`nu olağanüstü toplantıya çağırdı.
Depremin hissedildiği bir başka ülke, Pakistan`da da, 4 kişi yaşamını yitirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır