kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Çiller'in hafiyeleri
Mavi Akım'ın peşine düşen DYP özel tim kurdu. 5 milletvekili Samsun'a giderek boru arayacak

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in peşini bırakmıyor. Mavi Akım projesini yakın takibe alan Çiller, bu amaçla özel bir tim kurdu. 5 DYP Milletvekili'nden oluşan özel tim, Samsun'a giderek, proje çerçevesinde yapılan çalışmaları yakından izleyecek ve döşenen boru olup olmadığını araştıracak.

Beyaz Enerji Operasyonu çerçevesinde ortaya çıkarılan yolsuzluklarla bağlantılı olarak Enerji Bakanı Ersümer hakkında verdiği gensoru önergesi reddedilen DYP, hedef büyüttü. DYP şimdi de hükümet hakkında gensoru vermek için kolları sıvadı.

DYP lideri Çiller, bakanlık ihalelerinin yanısıra, Rusya ile yapılan Mavi Akım anlaşmasının da masaya yatırılmasını istedi. Partisinin son grup toplantısında Yılmaz ve ailesinin yerli-yabancı hangi şirketlerle ilişkide olduğunun belirlenmesi gerektiğini söyleyen Çiller, Mavi Akım'ın ne durumda olduğunu belirlemek için özel bir tim kurdu.

Genel Başkan Yardımcısı Nevfel Şahin başkanlığındaki 5 milletvekilinden oluşan özel tim, Samsun'a giderek, doğalgazın geçeceği boruların döşenip döşenmediğini kontrol edecek.

YOLSUZLUK VAR MI YOK MU?
Çiller'in "boru" timinde Şahin'in yanısıra, Ağrı Milletvekili Musa Konyar, Burdur Milletvekili Mustafa Örs, Balıkesir Milletvekili İlyas Yılmazyıldız, Mardin Milletvekili Metin Musaoğlu görev alacak.

Çiller grubun basına kapalı bölümünde, DYP'nin zehir hafiyelerine seslendi ve "Boruların döşenmemesi değil, aslında döşenmiş olması daha büyük bir yolsuzluğun tespiti olacak. Çünkü karşı tarafta daha 1 santim bile boru döşenmiş değil" diye seslendi.

DYP'nin boru timinin haftasonu Samsun'a gidip, incelemelerde bulunması bekleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır