kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Uyuşturucu batağından finale
Kortlarda bir dönem fırtına estirdikten sonra uyuşturucu tuzağına düşen Jennifer Capriati Avustralya Açık Tenis'te finale kaldı

AdI Jennifer. Soyadı Capriati. Bu isim sadece dünya tenis listelerinde değil Amerikan polis kayıtlarında da yer alıyor. Kimbilir hangi sabıka numarasıyla... Aynı Capriati, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 2 numaralı seribaşı ve geçen yılki şampiyonu Lindsay Davenport'u yenerek finale adını yazdırdı.

HARİKA ÇOÇUKTU
1976 yılında dünyaya gelen Capriati, küçük yaşlardan itibaren ailesinin teşvikiyle tenis sporuna yöneldi. 14 yaşına geldiğinde "Harika Çocuk" namıyla kortları kasıp kavurmaya başlamıştı bile. 1991'de daha 15 yaşında 3 Grand Slam Turnuvası'nda yarı final oynamayı başarmıştı. 1992 Barcelona Olimpiyatları finalinde dönemin en büyük yıldızı Steffi Graf'ı devirerek tenis kamuoyunu hayretlere düşürmüştü Jennifer.

1993 yılında liseyi bitirebilmek için turnuvalara katılmaya ara verdiğinde yaşayacaklarını bilmiyordu Capriati. Yanlış arkadaşlıklar, ailesiyle arasındaki problemler bu dönemde Jennifer'ın büyük sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Önce bir mağazada hırsızlık yaparken yakalandı. Bir sporcu olarak kazandığı ünü sayesinde fazla büyük sorunlar yaşamadan atlattı bu olayı. Ama 1994'te uyuşturucu kullanırken yakalanmasıyla dramını herkes öğrendi.

HAYATA DÖNÜŞ
Jennifer, Miami'de bir rehabilitasyon kliniğine yatarken tenis dünyasında yepyeni bir kavram doğuyordu. Capriati Sendromu, küçük yaşta ailelerin hırsları nedeniyle profesyonel spor içine sokulan ve bunalım yaşayan gençler için kullanılıyordu.

Tedaviden sonra kortlara yavaş yavaş dönmeye başladı Capriati. Hiçbir zaman eskisi gibi olamayacağı görüşü hakimdi. Ne var ki Davenport'u 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yendiğinde zirveye ulaşıyordu. Hem de yıllardır kavgalı olduğu babasıyla yeniden barışıp onu antrenör olarak seçtikten birkaç ay sonra. Capriati, finalde yarın Martina Hingis ile karşılaşacak. Kaybetse bile tenis dünyasının eski Harika Kızı'na kavuştuğu bir gerçek.

Acılarının intikamını zaferle aldı!
Aylarca komada kaldıktan sonra geçen yıl dopingle suçlanan artistik patinajcı Elena Berezhnaya, partneriyle Avrupa Şampiyonu oldu!

Slovakya'nın Bratislava kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Patinaj Şampiyonası'nın çiftler finali önceki gece Rus Elena Berezhnaya-Anton Sikharulidze ikilisinin zaferiyle noktalandı. Ama çiftin zafer sevincinin altında saklı bir dram vardı.

YAŞAMASI MUCİZEYDİ...
Elena Berezhnaya, 1996 yılında o dönemki partneri Oleg Shliakov'la Avrupa Şampiyonası'na çalışıyordu. Birden yere düşüp kafasını Shliakov'un patenlerine vurmuş ve uzun süre komada kalmıştı. Aslında yaşaması bile mucize sayılırdı.

Geçen yıl buz pistine Anton Sikharulidze ile döndü Elena Berezhnaya. Çift, başarılı bir programın ardından Avrupa Şampiyonu oldu. Ancak şampiyonanın ardından tam dünya şampiyonasına hazırlanıyorlardı ki aldıkları bir haber ikisini de yıktı. Zira yapılan testler sonucu Elena Berezhnaya'nın doping kullandığı tespit edilmişti. Üstelik Berezhnaya, vücudunda doping tespit edilen ilk artistik patinajcıydı. Bu tespitin ardından Altın madalyaları da geri alındı ellerinden.

MADALYALARI DA ALINDI
İşte tüm bu yaşananların ardından Berezhnaya-Sikharulidze çiftinin, şampiyonluğu tam bir zaferdi. Elena'nın bir bölümde yere düşmesine karşın öylesine büyülediler ki jüriyi, artistik puanlamada 6 tam puan aldılar. Ve belki de intikamını aldılar tüm yaşadıkları acıların.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır