kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
50 mağdur sırada
Yakınlarını öldürenlerin af yasası ile serbest kalmasına isyan eden af mağdurları umudunu AİHM'e bağladı. 10 Ocak'ta açılan ilk davadan sonra 50 dosya sırada

AF yasasının çıkmasını engellemek için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in fax ve e-mail'ini mesaj yağmuruna tutan af mağdurları umdukları ilgiyi bulamayınca gözlerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) çevirdi. 10 Ocak'ta yapılan ilk başvurudan sonra 50 mağdur daha Avrupa'nın yolunu tutacak. Af mağduru ailelerin temsilcisi olan Nazan Odabaşı AİHM'e gitmek konusunda yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. Şu ana kadar 50'nin üzerinde dosya geldiğini belirten Odabaşı, "AİHM sadece cana kasıt olan davalara bakıyor. Başvuruları değerlendiriyoruz ve yol gösteriyoruz" dedi. Avrupa'ya başvurmanın maddi açıdan yük getirmeyeceğini söyleyen Odabaşı, "Aslında en son başvurmak istediğimiz yer AİHM'di. Ancak Türkiye'de mücadele yollarımız tıkandı" dedi.

Af mağduru aileler olarak bir dernek kurmayı planladıklarını belirten Nazan Odabaşı, "Adını da 'Sessiz Çoğunluğun Sesi' koyacağız" dedi

BAŞVURMAK KOLAY
1996 yılında kızının ölümüne neden olan ehliyetsiz ve alkollü trafik canavarının afla salıverilmesine isyan ederek 10 Ocak 2001'de AİHM'e ilk başvuruyu yapan Avukat Metin Ünsal'da mağdur ailelerini Avrupa'da hak aramak konusunda teşvik ediyor. AİHM'e başvurmanın çok kolay olduğunu belirten Ünsal şu bilgiyi verdi: "Eğer af mağduru olan aileler benim gibi düşünüyorsa prosedürlerden korkmasın, çünkü çok kolay. Yapmaları gereken şey hangi ilde yaşıyorlarsa oranın barosuna gidip başvuru formu almak. AİHM Başvuru formunu doldurmak çok kolay. Çünkü Türkiye AİHM üyesi olduğu için Türkçe başvuruda bulunabiliyorsunuz. Forma ise; kimlik bilgilerini, adres ve telefonunuzu yazıp, olay hakkındaki belgeleri ekliyorsunuz. Sonra da Strazborg'a postalıyorsunuz." Avukat Metin Ünsal kızının katilinin affedilmesi karşılığında 500 bin dolarlık manevi tazminat davası açtı.

Ceylan da aftan yararlanacak
KAPATILAN Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan'ın Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılandığı dava, "Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası" kapsamına girmesi nedeniyle ertelendi. Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Ceylan katılmazken, Ceylan'ın avukatı Suat Altınsoy hazır bulundu. Altınsoy'un talebi doğrultusunda mahkeme, Hasan Hüseyin Ceylan'ın yargılandığı davanın "Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası" kapsamında olduğunu belirterek, ertelenmesine karar verdi.

2 idam dosyası Meclis'e geldi
CUMALİ Karsu ve Enver Özer haklarındaki ölüm cezalarının yerine getirilmesine dair Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Karsu ve Özer, devletin hakimiyeti altında bulunan toprakların bölünmesine yönelik eylemleri nedeniyle TCK'nın 125. maddesine göre idam cezasına çarptırılmışlardı. Dosya, Adalet Komisyonu'na gönderildi. Böylece, Adalet Komisyonu'nda bekleyen dosya sayısı 52'ye, idam cezasına hükümlü sayısı da 73'e ulaştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır