kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kaleş, kan, kovan inceleniyor
OKKAN'IN katillerinin bulunması için emniyet alarmda. Saldırıyı Hizbullah'ın gerçekleştirdiği olasılığı arttı. İki kişinin robot resmi çizildi, katiller aranıyor

Diyarbakır Gaffar Okkan için ağlarken, emniyet teşkilatı saldırganların yakalanması için yoğun çalışmalara devam ediyor. Diyarbakır'da başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda iki saldırganın eşkali belirlenerek robot resmi çizildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Saldırıyı Hizbullah terör örgütünün gerçekleştirdiği ihtimali güçlenirken, operasyonlar da bu yönde yoğunlaştı.

Öncekİ gün saat 17.45 sıralarında Şehitlik semtindeki Et ve Balık Kurumu'nun önünde gerçekleştirdiği bildirilen teröristlerden birinin yaralandığı ve bu sırada elindeki kaleşnikof marka tüfeği atarak kaçtığı öğrenilirken, bu silah ve teröristlerin kaçarken attığı şarjörler üzerinde polis parmak izi arıyor.

Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş il emniyet müdürlüklerince sabaha kadar operasyon düzenlendi. Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta şüpheli bulunan kimliksiz 80'den fazla kişi genel bilgi toplamalarının değerlendirilmesi için gözlem altına alındı.

SaldIrI sonrasında başlatılan operasyonlar sırasında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonlara havadan polis ve askeri helikopterler ile özel harekat timleri de katılıyor. Okkan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Şehitlik Mevkii'ndeki olay yerinde dün sabah saatlerinde adli inceleme yapıldı. Araçların olay yerinden kaldırıldığı sokakta, Okkan'ın şehit olduğu yerdeki kan izlerinin hâlâ durduğu gözlendi.

PKK ve Hizbullah terör örgütlerinin yoğun olarak eylem yaptığı ve örgütlenme gösterdiği Doğu ve Güneydoğu illerindeki il emniyet müdürlerinin kullandığı makam araçlarının yüzde 90'ının zırhlı olmadığı ve genelde emniyet müdürlerinin kullandığı makam araçlarının hayırsever işadamlarının kendi aralarında toplanarak aldığı hibe araçlar olduğu da ortaya çıktı.

Cevap bekleyen sorular
Hizbullah terör örgütüne karşı en ağır darbeleri indiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a, neden zırhlı araç verilmedi? Gerçekten Okkan'a ait emniyet müdürlüğünün garajında bekletilen bir zırhlı araç var mı?

Hizbullah'In kendisine yönelik saldırı planlarını bilen Gaffar Okkan'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 gün önce bir yazı yazarak zırhlı araç talebinde bulunduğu doğru mu?

"Halkla içiçe, sosyal yönü güçlü ve terörle mücadeleyi başarmış bir emniyet müdürü" olan Okkan, bütün bunları yaparken, istihbarat ve güvenlik konularında zaaaflar oluştuğunu göremedi mi? Okkan, Diyarbakır'ın "güvenli bir kent" olduğu imajını oluşturmaya çalışırken, kendi güvenliğini ihmal mi etti?

YaklaŞık 15 kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar, gece gündüz demeden günün herhangi bir saatinde makamında bulunması nedeniyle giriş çıkış saatleri belirsiz olan Okkan'ın, o gün o saatte çıkacağını nereden biliyorlardı? Teröristler polis telsizi mi dinliyordu?

Eylemin şeklinden teröristlerin uzun süre plan yaptıkları anlaşılıyor. Bir anda silahlı 15 kişinin kentin bir noktasında toplanarak eylem gerçekleştirmesi, teröristlerin bu eylemi gerçekleştirmeden önce "tatbikat" yaptıkları izlenimini uyandırıyor. Örgüt militanları bunu yaparken polis hiçbir şeyden kuşkulanmadı mı?

Kendisinden söz ederken "Ben canlı arşivim" diyecek kadar Hizbullah'ı iyi tanıyan Okkan'ın, hiçbir savunma planı yok muydu?


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır