kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
HSBC almaktan vazgeçti
HSBC, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile sürdürdüğü pazarlıkları sonuçlandıramadı

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özden Fon'dan banka almaktan vazgeçtiklerini söylediKasım'da yaşanan kriz nedeniyle Akbank ile Garanti Bankası'nın birleşmesi artık imkânsız

Ekonomi dünyasının öndegelen gazetelerinden Financial Times'in haberine göre merkezi İngiltere'de bulunan ve dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC Bank, Demirbank'ı almaktan vazgeçti.

Haberde HSBC Bank yetkililerinin Bankacılık Düzenleme ve Düzenleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel ile yürüttükleri görüşmeden sonuç alamadıkları ifade edildi. Financial Times haberinde şu gelişmelere yer verdi:

"HSBC ve bazı yabancı bankalar, birleşmesi konusunda bir yorum yapmaktan kaçınsa da hepsinin Türk bankacılık sektörüne girme niyetleri bulunuyor. Bu arada Türk Hükümeti enflasyonu tek haneye düşürebilmek için büyük çaba harcıyor.

Citibank, orta ölçekli ve saygın bir banka olan Türk Ekonomi Bankası ile yürüttüğü birleşme müzakerelerinde son safhaya girdi. İktisat Bankası'nın Fransız Societe Generale of France'e satışı ile ilgili görüşmelerde devam ediyor."

Financial Times'ın haberinde fonda bulunan bankalara alıcı bulma konusunda yaşanabilecek en büyük sorunun Ankara'daki bürokratların sahip olduğu farklı pazarlama tarzlarının olabileceğine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca Türkiye'nin en büyük dört özel bankasından biri olan Garanti Bankası'nın geçen ay yaşanan banka krizinde hisse değerinde yüzde 30'luk bir düşüşün yaşandığı belirtildi. Financial Times, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in finansal güçleri hakkında en somut verileri önümüzdeki hafta açıklanacak yıllık bilançolarında ortaya koyacakları yönündeki ifadesine de haberde yer verdi.

Öte yandan gazetenin haberine göre bir analist Garanti Bankası'nın piyasa değerinda yaşanan azalmanın Akbank ile birleşme olasılığını yok ettiğini bildirdi. Analist, "İçerisinde bulunulan durum bir eşitler birleşmesini olanaksız kılıyor" yorumunu yaptı. Özen ise bu konu ile ilgili Financial Times'e verdiği demeçte, yabancı bankalar tarafından satın alınma tehlikesi olmadığı takdirde dört büyük özel bankadan hiçbirinin önümüzdeki beş yıl içerisinde birbirleriyle birleşmeyeceğini söyledi. Özen, fonda bulunan bankalardan hiçbiriyle ilgilenmediklerini belirterek bu yıl özelleştirilmesi beklenen Vakıfbank'ın kendileri için çekici olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır