kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
3. profesyonel de sahada
Türkiye'nin üçüncü cep telefonu şirketi İş-Tim'in Genel Müdürü Guiseppe Farina, dün ilk kez hedeflerini anlattı. Farina, "daha iyi ses, daha iyi şebeke erişimi, daha iyi frekans" vaadetti

Türkiye'nin üçüncü cep telefonu operatörü İş-Tim sahaya indi. İlk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan 800 baz istasyonu ve 21 toplama merkezi kuran şirket, pazarda rekabeti körükleyecek faaliyetine hazırlanıyor.

İtalya ve Avrupa'nın lider GSM operatörü Telekom İtalia Mobile ve İş Bankası ortaklığı ile kurulan İş-Tim'in Genel Müdürü Guiseppe Farina, dün ilk kez basın önüne çıktı. İtalyan Ticaret Odası'nın düzenlediği yemeğe katıldı ve hedeflerini anlattı. Farina, "Amacımız kısa zamanda altyapı organizasyonumuzu üçe katlayarak şebekemizi genişletmek. Diğer kentler ve turistik bölgeleri de kapsama alacağız. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de en az lisans bedeline eşit miktarda bir yatırımı hayata geçireceğiz" dedi.

İnsan faktörüne de yatırım yaptıklarını ve 2001 yılı sonuna kadar binin üzerinde kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını vurgulayan Farina, müşteri hizmetleri konusunda da büyük yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Farina, personele "stres altında çalışma, çabuk karar verme" gibi eğitimler verdiklerini söyledi.

Türkiye'ye yatırım yapmalarının ana nedenlerinin birini ekonomik büyüme ve hızlı nüfus atışı olarak gösteren Farina, pazarın potansiyelini şöyle anlattı:

"1998 yılında 3.5 milyon olan cep telefonu abone sayısı, bugün 15 milyonu aştı. 65 milyonluk nüfusta penetrasyon oranı yüzde 5.5'ten yüzde 24'e çıktı. Bu oranın yüzde 70-75'e çıkma potansiyeli var. Bu da pazarın ne kadar büyüyebileceğini gösteriyor."

Farina'nın öngörülerine göre Türkiye nüfusu 7 yıl içinde 70 milyona ulaşacak. Bu durumda Türkiye'de cep telefonu kullanıcı sayısının 50 milyona yaklaşma potansiyeli bulunuyor.

FARK KALİTEDE
Kullandıkların teknolojinin en iyisi olduğunu söyleyen Farina, "Abonelerimiz bu teknolojinin farkını daha iyi frekans, daha iyi ses sistemi, daha iyi şebeke erişimi ile hissedecekler" dedi.

Türkiye'ye yatırımın yanı sıra bilgi ve tecrübe getirdiklerini belirten Farine, bir yabancı yatırımcı olarak endişelerini şöyle dile getirdi:

"Yatırımların gerçekleşmesine olanak tanıyacak unsurların oluşturulmasına ihtiyaç var. Mali politikalarda tüketim potansiyelini zayıflatmama gereksinimi daima gözönünde tutulmalı. Düzenlemeciler yeni hizmetlerin gelişmesini frenlememeli. Diğer operatörlerle rekabet şartları eşit olmalı. Bürokrasi azaltılmalı, yargı sistemi geliştirilmeli."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır