kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Turizm devi Turco ile geliyor
Turizmin patlaması üzerine dünya devleri Türkiye'ye akın etti. TUİ, "Turco" adlı bir zincir kuruyor. Neckermann ile Mariott zincirleri ise Antalya'da otel arıyor

Türkİye'de turizm sektörünün istikrarlı bir şekilde büyümesi ve Morgan Stanley gibi büyük uluslararası kuruluşların olumlu raporları, dünyanın turizm devlerini, Türkiye'de yatırıma yöneltti. Renaissance Antalya Resort Otel Genel Müdürü Selahattin Saklıca, dünyanın önde gelen tur operatörleri ile turizm yatırımcılarının, bu yıldan itibaren ciddi bir şekilde Türk turizmine yatırım yapmaya eğildiklerini söyledi.

Saklıca, çok sayıda yabancı turizm şirketinin, özellikle Antalya yöresinde oteller kiralayarak, işletmeciliğini üstlendiklerini, dünyanın tanınmış bazı şirketlerinin de Antalya sahil bandında otel aradıklarını ve ortaklıklara giriştiklerini bildirdi.

Magic Life zincirinin Türkiye'de işlettiği otel sayısını artırdığına dikkati çeken Saklıca, dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI'nin, Tantur adlı Türk şirketini satın aldığını ve İspanya'daki İber otellerine benzer şekilde, Türkiye'de de Turco adıyla oteller kurmayı planladıklarını anlattı.

YENİLERİ YOLDA
Saklıca, yine Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden olan Neckermann ile Marriott oteller zincirinin, bu yıldan itibaren işletmek amacıyla Antalya civarında kiralık oteller aradıklarını açıkladı.

Saklıca, bu yıl nisan ayından itibaren, turizm sektöründe canlılık başlayacağını bildirerek, "Tur operatörleri ve acenteler, şimdiden otel işletmecileriyle anlaşmalar yaparak, satış garantili oda kapatıyorlar" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır