kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Dünyayı değiştireceğiz'
Yıllık cirosu 32 milyar dolar olan DuPont başkanı Holliday, ortağı Sabancı Holding'e ziyaretinde yeni ortaklık sinyali verdi ve "Sabancı ile dünyayı değiştireceğiz" dedi

Bu ay içinde Sabancı Topluluğu ile ABD'de 620 milyon dolarlık yeni bir ortaklığa imza atan dünya polyester ve naylon devi Dupont'un Başkanı Chad Holliday ve Başkan Yardımcısı George Mc Cormack, dün ortağı Sakıp Sabancı'ya mini bir ziyarette bulundu. Bir toplantı için Avrupa kıtasına geçen Holliday, 9 saatlik kısa ziyaretinde, Sabancı'yı göklere çıkardı ve "Ortağımıza güveniyoruz. Sabancı ile dünyayı değiştiren yatırımlar yapacağız" dedi.

DEV ORTAKLIK
Sabancı Center'da ortak bir basın toplantısı düzenleyen Holiday ve Sabancı, 25 yıllık DuPont-Sabancı ortaklığının pekiştirilmesi için yeni yatırımlara imza atacaklarını söyledi. Sabancı ve DuPont gruplarının iş ahlakı, iş yürütme ve yönetim anlayışı, ortaklarına, müşterilerine ve çalışanlarına saygı konusunda ortak değerlere sahip olduğu için ortaklığı başarı ile yürüttüğünü dile getiren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, "İki yıl önce 920 milyon dolar ödenmiş sermayeli bir şirket kurduk. 25 gün evvel de 620 milyon dolar ödenmiş sermayeli yıllık 50 bin ton kapasiteli bir şirketin kuruluşuna daha imza attık. Bütün dünyada 17 fabrikada üretim yapıyoruz. Bitti mi? Hayır, bir sonraki buluşmamızda sanayide daha iyiye ulaşmak için yeni ortaklıklara imza atacağız " dedi.

"BÜYÜYECEĞİZ"
Sabancı topluluğu ile ortaklığın kendilerini daha da başarılı kıldığını belirten DuPont Başkanı Chad Holliday, amaçlarının daha da büyümek olduğunu söyledi. Sabancı Grubu'nun Türkiye'yi değiştirecek yatırımlara imza attığını kaydeden Holliday, "Ortaklığımıza ve teknolojimize güveniyorum. Sabancı Grubu ile dünyayı değiştirecek yatırımlar yapacağız. Şu anda kesin bir planımız yok. Ama Uzakdoğu polyester ve naylon üretimi açısından potansiyel taşıyan bir bölge. Özellikle de naylon üretimi konusunda projelerimiz olabilir. Geleceğe ilişkin planlarımız ve ortak iş ahlakımız aynı. Kendimizi bu anlamda güvende hissediyoruz" dedi.

Kısa ziyareti sırasında Sabancı Üniversitesi'ni dolaştığını anlatan Holliday, üniversiteye de övgüler yağdırarak, "Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacak nitelikte. Eğitilmiş bir gençlik geleceğin şirketlerini de daha başarılı kılacak" dedi.

Ortaklığın cirosu 1.5 milyar dolar
* Endüstriyel naylon ve polyester iplik başta olmak üzere kimya alanında dev bir kuruluş olan DuPont'un yıllık cirosu 32 milyar dolar.

* DuPont ile Sabancı topluluğunun ortak şirketleri DUSA İnternational ve DuPontSA'ya bağlı şirketlerin toplam cirosu ise 1.5 milyon doların üzerinde.

* Merkezi Wilminton'da olan DUSA International'ın Türkiye, ABD, Brezilya, Arjantin ve Almanya'da toplam 8 adet üretim tesisi bulunuyor. Endüstriyel naylon iplik ve kord bezi üreten fabikalarda toplam 2 bin 300 kişi çalışıyor.

* Merkezi Amsterdam'da bulunan DuPontSA'nın ise Türkiye, İngiltere ve Almanya'da toplam 9 üretim tesisi var. Polyester elyaf, iplik, poy, pat rasin, pet şişe, PTA ve DMT üreten tesislerin çalışan sayısı 4 bin 496.

* DupondSA Avrupa'nın en büyük ve güçlü entegre polyester şirketi. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve BDT'nin de en büyük polseyter ve elyaf iplik üreticisi.

* Dünyanın en büyük endüstriyel naylon iplik ve kord bezi üreticisi DUSA International ise yıllık 100 bin tonluk üretimle naylon 66 ve kord bezinde dünya ihtiyacının yüzde 40'ını tek başına karşılıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır