kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
BBC'nin Ermeni inadı
İngiliz parlamentosunda yarın düzenlenecek "Dünya Soykırım Töreni" İngiliz Hükümeti ile BBC arasında, bizdeki AA-hükümet benzeri bir tartışma başlattı

Cumartesi günü İngiliz Parlamentosunda düzenlenecek Dünya Soykırım Kutlamaları programının yayını BBC ile hükümet arasında tartışma yarattı. Hükümet, Ermeni baskılarına boyun eğmeyerek programa sözde Ermeni soykırımını dahil etmeyeceğini kesin bir dille açıklarken, yarı özerk konumdaki İngiliz Yayın Kurumu BBC ise yayın programının hükümet tarafından kontrol edilemeyeceğini dolayısıyla naklen yayınlayacağı programa daha önce kaydedilmiş mülakat veya yorumları dahil etmekte serbest olduğunu belirtti. Sözde Ermeni soykırımı nedeniyle İngiltere'de yaşanan olaylar, Türkiye'de yaşanan A.A. krizini hatırlattı.

BBC sözcüsü Sabah'a yaptığı açıklamada BBC'nin tam bağımsız bir yayın kurumu olduğunu ve hükümetin BBC'nin yayınlarını kontrol etmeye hakkı olmadığını vurguladı. İngiliz basın çevreleri ise hükümetin Türkiye ile olan iyi ilişkilerini bozmamak için BBC'ye Ermeni soykırımı konusunda dikkatli davranarak Türkiye'yi rahatsız edici bir yayın yapması için 'tavsiyeler' yaptığını belirtiyor. Tören, BBC2 ve Radyo 4 tarafından sabah saat 08.45 den itibaren naklen yayınlanacak.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır