kapat

26.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Alo, generalim bana darbe mi yapacaksın?
Bir gazeteci "Bir tuğgeneral darbe yapacakmış. Ne diyorsunuz?" diye sordu. Filipinler'in kadın lideri Arroyo hemen tuğgenerali 'cep'ten arayarak herkesin önünde hesap sordu

Güneydoğu Asya ülkelerinden Filipinler'de geçtiğimiz hafta ordu tarafından iktidara getirilen yeni Devlet Başkanı Gloria Arroyo, dün ilk basın toplantısını düzenledi. Eski Başkan Joseph Estrada'nın iktidardan indirilişi ardından geçtiğimiz Pazar yemin eden Arroyo'nun ilk basın toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Bir gazeteci Bayan Arroyo'ya "Tuğgeneral Edgardo Espinosa'nın size karşı darbe hazırlığında olduğu söyleniyor. Ne diyorsunuz?" diye bir soru yöneltti. Şaşkınlığını gizlemeyen Bayan Arroyo, "Bir saniye" dedi ve yardımcılarından derhal kendisine deniz kuvvetlerinde görevli Tuğgeneral Espinosa'yı bağlamalarını istedi.

"SORUP ÖĞRENELİM"
Devlet televizyonundan canlı olarak yayınlanan basın toplantısında yardımcıları numarayı çevirip Arroyo'ya cep telefonunu verdi. Gazeteciler birbirlerine bakıyordu. Arroyo bağlantının kurulmasını beklerken gazetecilere dönüp "O benim eski bir arkadaşımdır. Gerçekten Espinosa açık bir dille darbe hazırlığında olduğunu mu söyledi? Hemen onu arayıp soracağım. O benim çok değerli bir dostumdur" dedi. Telefon bağlantısı kurulduğunda Arroyo yine "Bir saniye" diyerek görüşmeye başladı.

"HAYAL ÜRÜNÜ"
53 yaşındaki Arroyo hiç hal hatır sormadan direkt olarak Espinosa'ya "Bana darbe yapmaya mı hazırlanıyorsun?" diye sordu. Birkaç kez "Hı hı" dedikten sonra telefonu kapattı. Ve soruyu yönelten gazeteciye dönüp, "Bu konuşmanın herkese canlı olarak dinletilmesini isterdim" dedi ve Espinosa'nın darbe iddiaları için "hayal ürünü" dediğini belirtti. Birbirlerine bakan gazeteciler birden gülüşmeye başladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır