kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
MİT mensubu Alpay'ın eşi de emekli oldu
Amerika'ya ataması çeşitli spekülasyonlara neden olan, yetkileri kısıtlandığı için de emekliliğini isteyen MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay'ın, Başbakanlık Kanun Kararlar Daire Başkanlığı görevini yürüten Seval Alpay da Başbakanlık Başmüşavirliği kadrosundan emekli oldu.

SEZER ONAYLAMADI
Mikdat Alpay'ın ABD'ye atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e onaya sunulduğu dönemde eşiyle birlikte ABD'ye gitmesi beklenen Seval Alpay, Başbakanlık Kanunlar Kararlar Daire Başkanlığı'ndan terfi ettirilerek Başbakanlık Başmüşavirliği'ne getirildi.

Ancak Mikdat Alpay'ın atama kararnamesi geri çevrilince Seval Alpay eski görevine dönmek yerine emekli olmayı tercih etti. Seval Alpay'ın emeklilik işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.Af başvurusu için bugün son gün

Af Yasası'ndan yararlanmak isteyen firari tutuklu ve hükümlüler için konulan süre, bugün mesai bitiminde doluyor. Haklarında yakalama, tutuklama veya mahkumiyet kararı bulunup da firar halinde olanların, 22 Aralık 2000'de yürürlüğe giren 4616 Sayılı 23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Yasa'dan yararlanmaları için bir aylık süre konulmuştu.

SAAT 17.00'YE KADAR
Yasadan yararlanmak isteyen firarilerin, bugün saat 17.00'ye kadar, infaz savcılıklarına teslim olmaları gerekiyor. Bu durumdaki çok sayıda tutuklu ve hükümlü, bugüne kadar yasadan yararlanmak amacıyla infaz savcılıklarına başvurdu. Savcılıklar teslim olanların işledikleri suçun yasa kapsamında olup olmadığına baktı ve işlemlerini tamamlayarak, davalarını erteledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır