kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Şükrü Sina Bey istifa etmeli'
Recai Kutan, "Bir bakanın özel hayatım sizi ilgilendirmez diyemeyeceğini, gayrımeşru ilişkiyle suç işlediğini" iddia etti

Beyaz Enerji Operasyonu nedeniyle Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasını isteyen FP Genel Başkanı Recai Kutan, şimdi de Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'i istifa çağırdı. Gürel'in "bir hanımla gayrimeşru ilişki içinde olduğunun" basında yazıldığını ve bir gün sonra da Gürel'in "Evet var mı diyeceğiniz. O bakan benim. Benim özel hayatım. Kimseyi ilgilendirmez" dediğini iddia eden Kutan, şöyle devam etti: "Bundan 10-20 sene evvel birisi çıkıp böyle bir cevap verebilir miydi? Yapılan iş gayrimeşrudur ve Türk yasalarına göre suçtur. Arkadaş sen sıradan bir kişi değilsin. Sen bu devletin bir bakanısın. En başta yasalara uymaya mecbursun. En başta yapacağın iş derhal istifa etmektir. Ama basın mensupları adeta alkışladılar. İşte bütün bunlar Türkiye'deki ahlaki erozyonun en tipik örneklerinden bir tanesidir."

Kutan, basında yer alan önemli olaylardan bir tanesinin de 28 Şubat'ın tekrar gündeme getirilmesi olduğunu ve dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak'ın 28 Şubat için "Bu postmodern bir darbedir" dediğini belirterek, şunları söyledi: "Özkasnak 'Eğer 28 Şubat olmasaydı 18 Nisan'ın sonuçları böyle mi olurdu? diyor. Bu da bir itiraftır. Demokratik bir ülkede bu itiraflar için ne yapılıyorsa, Türkiye'de de bu yapılmalı."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır