kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Statükonun direnişi zaman kaybettiriyor'
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, önceki gün gittiği İzmir'de SABAH'ın Türkiye'deki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.

"İyi ki bu hükümette varız, diyebiliyor musunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, "Daha iyi bir alternatif göremiyoruz. Bu hükümeti eleştirenler de göremiyorlar. Elbette temel görüş farklılıkları bulunan üç partiyi bir araya getiren bir hükümet olmamız tempomuzu olumsuz etkiliyor" dedi.

"Türkiye'ye sosyal patlamaları gerektirecek çok şey olduğunu" söyleyen Yılmaz, ancak, toplumun sağlam bir altyapıya sahip olduğunu belirtti, "yüksek gelirli insanların da sorumluluk duygusu olduğunu" vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye, dünyadaki değişimi kendi yapısına uyarlarken bazı direnmelerle karşı karşıya. Bunlar statükonun direnişleri. Bu direnişlerin Türkiye'ye vakit kaybettirmesinden rahatsızım. Bunu gelecek kuşaklara karşı bir sorumsuzluk olarak görüyorum."

UÇAĞI ARIZA YAPTI
Yılmaz, Kürtçe TV, Genelkurmay'la polemik gibi radikal çıkışların "ANAP'ın sola kaydığı" şeklinde yorumlanmasına ise karşı çıktı. Yılmaz, "Türkiye artık meselelere geçmişin merceğinden değil, geleceğin optiğinden bakmak zorundadır. Hızla koşmak, açıklarını kapatmak zorundadır. Ama üzüldüğüm husus ülke vakit kaybediyor" dedi.

Öte yandan Yılmaz'ı İzmir'den Ankara'ya götürecek özel bir havayolu şirketine ait "TC-Neo, Beechiet 400 A Eyüp Saadet" isimli uçak arıza yaptı. Uçağın sağ motor pervanesinin çalışmamadığı bildirildi. Yılmaz, başka bir uçakla Ankara'ya döndü.

Uğur ORAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır