kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Reklam arasında bomba aradılar
Kanal 6 televizyonunda önceki gece yayınlanan Vural Savaş'ın konuk olduğu "Ceviz Kabuğu" programında bir de bomba paniği yaşandı.

Savaş'ın korumalarını ve İstanbul polisini alarma geçiren olay, Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu "Ceviz Kabuğu" programının saat 23.04'te başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra telefonla yapılan bir ihbar üzerine yaşandı.

Kanal 6'ya telefon açan bir kişi, Savaş'ın konuk olduğu stüdyoya bomba konulduğunu ileri sürdü. Durumun polise bildirilmesi üzerine alarma geçen bomba imha ekipleri "Ceviz Kabuğu" programının yapıldığı stüdyoya akın ettiler.

Saat 24.05'te verilen reklam arasından yararlanılarak stüdyoda bomba araması yapıldı. Yapılan aramada ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı ve programa devam edildi.

Ceviz Kabuğu programının devam ettiği sırada, Ankara ve İzmir'den arayan çok sayıda izleyici ise yayının zaman zaman kesildiğini, seste aksamalar olduğunu belirterek, Savaş'ın açıklamalarının engellenmek istediğini ileri sürdüler.

Kanal 6 televizyonunu yetkilileri, yayında yaşanan aksaklıkların kendilerinden kaynaklanmadığını bildirdiler.

HULKİ CEVİZOĞLU DAVET ETTİ AMA..

Sezer programa katılmayı reddetti
Kanal 6 Televizyonu'nda yayınlanan "Ceviz Kabuğu" programını hazırlayan ve sunan Hulki Cevizoğlu, Savaş'ın katıldığı programa Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i de davet ettiğini ancak Sezer'in bu daveti reddettiğini söyledi. Programın çok yoğun ilgi gördüğünü ve vatandaşlardan yüzlerce telefon ve faks geldiğini belirten Cevizoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

İzliyeci destekledi
"İzleyicilerden gelen faks ve telefonların büyük bölümü Savaş'ı destekler nitelikteydi. Eleştiriler ise Savaş'ın, askerlerle aynı paralelde hareket ettiği, hoşgörüsüz olduğu ve önyargılı olduğu yönünde odaklaştı. Ben bu programa Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet ettim. Ancak kendisi bu davete çok sinirlendi ve katılmayacağını bildirdi. Sayın Savaş'ın, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç'ın eşine ilişkin açıklamalarını ise anlatılan konu özel yaşamla ilgili olduğu için doğru bulmuyorum. Ancak Sayın Savaş, Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olması nedeniyle bu konunun açıklanması gerektiğini belirtti. Vural Savaş'ı programıma konuk ederek iyi bir habercilik örneği gerçekleştirdiğimi düşünüyorum."

Cumhuriyetten ne anlıyorsun?
Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Savaş'ın, en fazla oy aldığı halde cumhurbaşkanı tarafından seçilmemesini eleştirdiğini hatırlattı ve "O zaman sen de en fazla oyu almadığın halde seçildin. O zaman da Cumhurbaşkanı kendi takdir hakkını kullandı" diye konuştu. Kutan, "Cumhuriyetin adını kullanmakla cumhuriyet olmuyor ki. Sen nasıl bir cumhuriyet mücadelesi veriyorsun? Bizim bu konuda tereddütlerimiz var" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır