kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Ağzı olan konuşuyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılan Vural Savaş'ın, önceki gece katıldığı "Ceviz Kabuğu" programındaki iddiaları ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Sacit Adalı'ya yönelik ağır iddialarda bulunan Savaş'a ilk tepki Kılıç ve Adalı'dan geldi.

Savaş'ın "tarikatçılara yakın kişiler" suçlamasında bulunduğu Kılıç ve Adalı, SABAH'a yaptıkları açıklamalarda, "Vural Savaş ciddiyetten uzak yakışıksız sözler sarfetti" dediler. Cumhurbaşkanı Sezer ise Savaş'ın iddialarına karşı dün suskunluğunu korudu. Savaş tarafından, tarikatçılara yakın olmakla suçlanan Haşim Kılıç ve Sacit Adalı'nın SABAH'a yaptıkları açıklamalar özetle şöyle:

CİDDİ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM
* Haşim Kılıç (Anayasa Mahkemesi Başkanvekili):

Vural Savaş'ın benimle ve eşimle ilgili yakışıksız sözleriyle ilgili olarak her türlü yasal hakkımı kullanacağım. Ayrıca hakkımızdaki iddialar konusunda eşim de, ben de çok önemli açıklamalarda bulunacağız. Yapacağımız açıklamalar Vural Savaş'ın söylediklerinden çok daha ciddi olacak. Açıklamalarımızdan sonra kamuoyunun en doğru değerlendirmeyi yapacağına inanıyorum.

ATATÜRKÇÜLÜK TEKELİNDE DEĞİL
* Sacit Adalı (Anayasa Mahkemesi Üyesi):

Benimle ilgili iddialarda bulunan o zatın sözlerini ciddiye almaya değer dahi almıyorum. Bu iddialara gülüp geçtim. Hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Atatürkçülük ve vatan sevgisi ise kimsenin tekelinde değil. Bir zat televizyonda bir programa çıkmış ve gülünç, ciddiyetten uzak ve yakışıksız iddialarda bulunmuş. Ağzı olan konuşuyor. Şahsıma yönelik ithamlar konusunda yasal haklarımı kullanıp kullanmayacağıma ilişkin kararımı ise konuyu bir kez daha değerlendirdikten sonra vereceğim.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır