kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kes cezayı al ödülü
ANAP'lı Kocaoğlu, kendisine trafik cezası kesen polisi ödüllendirmesi için Tantan'a bildirdi. Tantan, "Şımartmayın, görevini yapmıştır" dedi ama polisi de ödüllendirdi

Başkent Ankara, miletvekillerine ceza kesen trafik polislerini konuşuyor. Milletvekiline ceza, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tarafından ödüllendirilince, vekiller de telaşa kapıldı.

ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu, kendisine trafik cezası kesen polisi, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a bildirerek, ödüllendirilmesini istedi. Kocaoğlu'nun "Milletvekili olduğumu bile bile cesaretle ceza kesti. Bunu ödüllendirin" sözleri karşısında Tantan şaşkına uğradı. Daha önce milletvekillerinden farklı önerilerle karşılaşan Tantan, "Polisi şımartma, görevini yapmıştır" dedi ama Emre Kocaoğlu yanıdan ayrılır ayrılmaz ödül için talimat verdi.

PARK CEZASI ALDI
Kocaoğlu'na ceza hatalı park nedeniyle geldi. Aracının önündeki milletvekili kartına rağmen ceza kesen polisin cesaretini beğenen Kocaoğlu, polisin adını ve sicil numarasını istedi. Polis memuru, bir an duraksa da, "Görevimizi yapıyoruz, buyrun siz de ne istiyorsanız yapın" dedi.

ANAP'lı Kocaoğlu, çok yakın dostu olan Tantan'a durumu açtı ve "Helal olsun, milletvekili olduğumu bile trafik cezası kesti, bu polis memurunu ödüllendirin. Emniyet'teki yürekli insanları teşvik etmek lazım" dedi. Alışık olmadığı bu öneri karşısında şaşıran İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ise "Polisi şımartmayın, görevini yapmıştır" demekle yetendi.

GARİP ADAM YAHU...
Ancak Milletvekili Emre Kocaoğlu, iki gün sonra ceza yediği yerden geçerken aynı polis memuruyla karşılaştı. Polis "Efendim, çok teşekkür ederim, amirlerim beni ödüllendirdiler, takdirname verdiler" derken Kocaoğlu bir kez daha şaşırdı:

"Tantan gerçekten garip adam yahu. Bize 'Polisi şımartmayın' dedi ama kendisi hemen ödül için talimat vermiş. Helal olsun. Demek ki Sadettin Tantan polisi böyle seviyor" yorumu yaptı.

İKİNCİ CEZA
ANAP Milletvekili Emre Kocaoğlu, bu olaydan bir süre sonra 34 UY 7278 plakalı aracıyla Meclis'ten evine giderken hız sınırını aştığı için 26 milyon liralık ikinci bir ceza yedi. Milletvekili Kocaoğlu bu polisi de İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a bildirip, ödüllendirilmesini istedi.

Ancak şimdi Milletvekili Emre Kocaoğlu'nun içinde bir kurt var:

"Bunu duyan her polis ödül için bana ceza keserse ben ne yaparım"


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır