kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
A.A. Ecevit'e havale
Devlet Bakanı Yücelen, bakan Ersümer'i suçlayıcı haber hazırlayan AA Genel Müdürü Mehmet Güler hakkında inceleme başlattı

Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Başbakan Bülent Ecevit'e yazı göndererek Anadolu Ajansı (A.A) hakkında ön inceleme yapılması isteminde bulundu.

Yücelen dün Ankara'ya döner dönmez Beyaz Enerji operasyonunda Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'i suçlayan ifadelerin yayınlanması konusunda A.A. Genel Müdürü Mehmet Güler'den bilgi aldı. Yücelen, görüşmenin ardından Güler hakkında ön inceleme başlatılmasına ilişkin yazıyı Başbakanlığa gönderdi. Yücelen, SABAH'a yaptığı açıklamada, "fevri ve garezle" haberi yazanların işten çıkarılması ya da Güler'in genel kurulca görevden alınması gibi bir yola gitmeyeceğini belirterek, "Genel Müdür, yasadan bilgisi olmadığını söyledi, bilmemek kusur değil ama, Başsavcı'nın bu tür haberin yayınlanmasının suç olduğunu açıklamasına karşın haberin aynı gün ikinci kez saat 22.14'te yeniden servise verilmesini açıklayamadı. İnceleme başlattım" dedi.

ÇİLLER GİBİ YAPAMAM
Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde 5 Nisan kararlarını hükümet açıklamasından önce yazan AA Muhabirlerini, genel müdüre baskı yaparak işten çıkarttırdığını hatırlatan Yücelen, kendisinin bu yolu seçmediğini söyledi. Hukukçuların konuyu incelediğini söyleyen Yücelen, Mehmet Güler'i dün makamına çağırarak konuyla ilgili bilgi aldı. Yücelen, Güler ile diyaloğunu "Tamam yasayı bilmiyordun, bunu 15.30'da yayınladın. 17.00'de Başsavcı'nın bu tür yayınların yasak olduğu açıklamasını öğrendin, 17.30'da benim telefonumu aldın. Peki 22.14'de niye yeniden verdin? Haberi almayan aboneler olmuş. Benim söyleyecek bir şeyim kalmadı. Başbakanlığa yazısını yazdım, incelemeyi başlattım. Bir şeyin suç olduğunu öğreniyorsun, almayan olmuş diye bir daha gönderiyorsun, bunun izahı yok. Şimdi Müsteşar Yardımcısı veya Teftiş kurulundan bir müfettiş gidecek, inceleyecek. Eğer orada suç varsa onu Başsavcılığa göndereceğim. Ben de yasaların tatbikatını yapmak zorundayım. Kinle, hırsla yarın genel kurulu toplattıracağım diyebilirdim. Demedim." şeklinde özetledi.

Son fezleke Kurbanı: Muhsin Gür
Ankara DGM Savcılığı tarafından yürütülen Beyaz Enerji operasyonunda kimsenin kabullenmediği fezlekede adı geçen bir isim daha gözaltına alındı.

Dün sabah Jandarma tarafından gözaltına alınan TEAŞ Santral Proje Daire Başkanı Muhsin Gür, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlı'ğına götürüldü. Daha önce de ENKA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gecek fezleke nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Nuri Sefa ERDEM


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır